Yabancı plakalı araçlarda uzun süre kalan yabancılara yönelik hazırlanan Seyahat Rehberi 2024, birçok sorunun cevabı oldu. Avrupa ülkelerinde yaşayan birçok Türk vatandaşı, Türkiye'de uzun süre kalacakları zaman yabancı plakalı araçlarını da yanlarında götürüyor. Ancak pek çok kişinin yabancı plakalı araçlarla ilgili soruları var.

Tatil sezonu yaklaşırken internette en çok aranan sorular "Kimler yabancı plakalı araçla Türkiye'ye girebilir?", 185 günlük süre nasıl hesaplanır?, 185 gün şartı var mı? yaşlılar? Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü, Türkiye'de Uzun Süreli Yabancı Ruhsatlı Kara Taşıtlarına İlişkin 2024 Seyahat Rehberini yayımladı. Yayımlanan rehberde, yabancı tescilli araçlarını kimlerin Türkiye'de bırakabileceği, araçların orada ne kadar süre kalabileceği, emekli vatandaşlara yönelik muafiyetler ve daha fazlası gibi bilgiler yer alıyor.
Türkiye'ye kendi aracıyla seyahat edeceklerin özellikle merak ettiği soru ve cevapların yer aldığı 2024 gezi rehberine bu bağlantıdan ulaşılabilir:

Yabancı Plakalı Kara Taşıtları için Yolcu Rehberi