Her yıl milyonlarca gurbetçinin Türkiye'ye geçiş yapmak için kullandığı, geçen yıl Cumhuriyet tarihi rekorunun kırıldığı noktalardan biri olan; Bulgaristan'dan Edirne'ye açılan  Kapıkule sınır kapısında bu yıl da yoğunluk yaşanması bekleniyor.

Gümrük görevlileri ve idareciler bu yoğunluğu en aza indirmek için çeşitli çalışmalar yapıyor. Kapıkuke sınır kapısını ziyaret eden Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, sınır kapısında incelemede bulunarak, gümrüklerde yaşanan yoğunluk hakkında ilgili bilgi aldı.

Edirne Valisi Yunus Sezer tarafından karşılanan heyet ile birlikte gümrüklerde yaşanan yoğunluklar ve sınır kapılarının son durumları, giriş ve çıkış istatistikleri, özellikle yurt dışında yaşayan gurbetçilerin yaklaşan izin sezonları nedeniyle gümrüklerde oluşturacakları olası yoğunluk da ele alındı.

Yapılan açıklamada kontrol noktası gurbetçilerin sınır kapısında bekleme sürelerini en aza indirmek amacıyla girişte 12 olan pasaport kontrol noktası 14’e, çıkışta 8 olan kontrol noktası da 14’e yükseltildi, personel takviyesi yapılarak Bulgaristan ile görüşmeler sobrası saat başı araç girişi ve çıkışında arttıma gidildi.

Haber: Silayolu.com 

Silayolu.com internet sitesinde paylaşılan haberlerin, kaynak linki verilmeden başka platformlarda paylaşılmasının veya video habercilikte kullanılmasının hukuki bir suç olduğunu hatırlatır! Bu uyarıyı dikkate almayan kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatılacağını ifade etmek isteriz.