İSTANBUL (AA) - İstanbul'un dört bir yanında vatandaşlar, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 85. yılında saat 09.05'te saygı duruşunda bulundu.

Kentin en işlek caddeleri, köprü ve meydanlarında hayat, Ata'ya duyulan saygı dolayısıyla 1 dakikalığına durdu.

Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu 09.05'te sirenlerin çalmasıyla İstanbul'un cadde ve sokaklarında vatandaşlar saygı duruşunda bulundu. Sürücüler araçlarından inerek saygı duruşuna katıldı. Bazı sürücüler de kornaya basarak sirenlere eşlik etti.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde saat 09.05'i gösterdiğinde sirenler çaldı. Köprü üzerinde ilerleyen veya köprü girişinde olan araçlardan bazıları sirenlere kornalarıyla eşlik etti. Atatürk'ün ebediyete intikal ettiği saatte durdurdukları araçlarından inen sürücüler saygı duruşunda bulundu.

- Toplu ulaşım araçları saat 09.05'te hareket etmedi

Kentte hizmet veren metro ile metrobüs hattındaki araçlar, Ata'ya duyulan saygının işareti olarak saatler 09.05'i gösterdiğinde hareket etmedi. Toplu ulaşım araçları ve duraklarındaki yolcular da 1 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okudu.

İstanbul Havalimanı'nda saat 09.05'te Türkçe ve İngilizce anonslar yapılarak sirenler çaldı. Havalimanı yolcuları, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü 85. ölüm yıl dönümünde saygı duruşunda bulunarak andı.

İstanbul Havalimanı Mülki İdare Amiri Vali İlker Haktankaçmaz, İGA yönetici ve çalışanlarının da katıldığı saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

- Edirnekapı Şehitliği'ndeki devasa Türk bayrağı yarıya indirildi

Ata'ya duyulan saygı dolayısıyla Edirnekapı Şehitliği'ndeki devasa Türk bayrağının yarıya indirildi.

Bazı vatandaşlar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikal ettiği saat 09.05 öncesi arabalarını sağ şeride park ederek, saygı duruşunda bulundu.

Ata'nın hayata gözlerini yumduğu saatte, Edirnekapı Metrobüs Durağı'ndaki üst geçitte her yaştan vatandaş saygı duruşuna katıldı.

Bazı vatandaşlar, saat 09.05'te İstanbul'da hayatın durduğu anı telefonlarıyla kayıt altına aldı.