Yassıköy Belediyesi sınırları içerisindeki Rodop dağı etekerlinde sıralanmış Türk köylerinde yaşayan halk, Yunan polisin talimatıyla Müselimköy, Susurköy, Kozlardere ve Narlıköy’ü tamamen boşalttı.

Köy halkı evlerinden önemli evraklarını ve birkaç günlük giyecek ve yiyecek eşyalarını alarak komşu köylerdeki akrabaların yanlarına veya yangın bölgesinden uzak güvenilir yerlerde kalabilmeleri için köylerini ve evlerini arkalarına bakarak terk ediyor.

Karadan başlayan yangın söndürme çalışmalarına havadan müdahale ise daha geç başladı. Havanın kararmasıyla birlikte havadan söndürme çalışmaları sona erdi.

Batı Trakya Balkan kolunda yaşayan Türk azınlık yıllardır böyle bir felaket görmediklerini dile getirirken, Yunan Polis tarafından yapılan açıklamada; İskeçe ile Kavala Egnatia otoyolunun Hrisupoli kavşağı ile Vaniano kavşağı arasındaki bölümünün iki yönde de geçici olarak trafiğe kapatıldığı bildirildi. Açıklamada araç trafiğinin İskeçe - Hrisupoli karayolu üzerinden devam ettiği kaydedilirken, sürücülerden dikkatli olmaları ve polisin talimatlarına uymaları istendi.

Kaynak ve Resimler: https://www.avrupaninsesi.com