Pegasus, Ryanair, Wizzair, EasyJet ve Transavia'nın yanı sıra Corendon da el bagajı için ücret alacak. Corendon, yolculardan bagaj için ekstra ücret alacağını açıklayan havayolları arasına katıldı. Şirket bu hafta Çarşamba gününden itibaren el bagajları için ücret alacağını duyurdu.


Şirketin basına yaptığı açıklamada, 10 kilograma kadar el bagajı için 15 euro ücret alınacağı belirtildi. Corendon sözcüsü yaptığı açıklamada, "Bununla artan maliyetleri karşılamayı ve gemiye binme ve iniş sürelerini kısaltmayı umuyoruz" dedi. Yolcular, boyutları 55 x 40 x 25 santimetre olan bir adet el bagajı için 15 euro ödüyor. En ağır mallar için farklı ücret alınır. Yalnızca sırt çantası gibi küçük taşınabilecek eşyalar hâlâ ücretsizdir.
Yeni ek ücret yalnızca Corendon tarafından gerçekleştirilen Hollanda uçuşları için geçerlidir. Örneğin Corendon-KLM işbirliği uçuşlarında ek bir maliyet söz konusu değil. Bu hafta (8 Mayıs) Çarşamba günü yürürlüğe girecek olan ek ücret, ön rezervasyonlara uygulanmayacaktır.
Transavia yakın zamanda Pegasus, Ryanair, Wizzair ve EasyJet'in ardından bagaj hakkını uygulamaya koydu. Şirket 3.4. el bagajının başlangıç ​​fiyatından itibaren 10 Euro (el bagajı maksimum 55 x 35 x 25 cm).