Bir kadının yaşı, IVF başarısını etkileyen birincil belirleyicidir. 30'lu yaşların ortalarından önce başarı oranları inanılmaz derecede yüksektir; ancak 35 yaşından sonra ve özellikle 40 yaşın üzerindeki kadınlarda bu oranlar düşmeye başlar. Doğurganlık oranları yaşla birlikte doğal olarak düştüğünden, IVF başarı oranları da yaşlanmayla birlikte hem yumurta miktarı hem de kalitesindeki doğal yaşa bağlı düşüş nedeniyle benzer bir model izler. Tüp bebek tedavisi, kaliteli ve yeterli sayıda yumurta olduğu sürece mümkündür. Bu nedenle çiftlerin tüp bebek tedavisine başvurmak için çok geç kalmamaları önerilmektedir. Bir başka senaryo olarak, eğer bir çift şu anda bebek sahibi olmak istemiyorsa, embriyoyu dondurmayı düşünebilirler. Benzer şekilde, evli olmayan bir kadın da 30'lu yaşlarının ortasındaysa yumurtalarını dondurabilir. Bu seçeneklere sahip olmak, ebeveynlik hayallerini gerçekleştirmelerini oldukça mümkün kılmaktadır.

IVF Başarı Şansı Nasıl Artırılır?
Çiftler, IVF başarı şanslarını artırmak için sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemelidir. IVF başarı oranlarını olumlu yönde etkileyebilecek eylemler arasında meyve, sebze, tam tahıllar, fasulye ve baklagiller açısından zengin bir diyet, sağlıklı bir kilonun korunması, alkol, uyuşturucu ve sigaradan uzak durulması ve stresin en aza indirilmesi yer alır.

IVF ile başarı oranlarını etkileyen en önemli faktörlerden biri, tedavi için klinik seçimidir, çünkü yüksek başarı oranlarına sahip bir klinik, ileri yaşlarda bile hamilelik şansını artırabilir. Bu klinikler için başarının kaynağı esas olarak deneyimli doktorlar ve embriyologlar ile uluslararası kuruluşlar tarafından akredite edilmiş modern laboratuvarlardır.

Yumurtaların kalitesini ve miktarını artırmayı amaçlayan yenilikçi prosedürlerin iki örneği olan ekzozom tedavisi ve PRP, ileri yaşlarda bile gebe kalma olasılığını artırmak için kullanılabilir.

Yurtdışında Doğurganlık Tedavisi
Dünya genelinde pek çok çift, yüksek maliyetler, kısıtlayıcı yasal düzenlemeler, Üremeye Yardımcı Tedavi'ye erişimin olmaması ya da ülkelerindeki yetersiz ve düşük kaliteli hizmet nedeniyle kısırlık tedavisi için gözünü yurt dışına dikmiş durumda. Türkiye, sağlık turizminin en popüler lokasyonlarından biri ve Acıbadem Hastaneler Grubu da yabancı hastaların en çok tercih ettiği sağlık hizmeti sağlayıcısı olarak öne çıkıyor. Acıbadem Üreme Tıbbı ve İnfertilite Bölümü, dünya çapında çiftlerden gelen yoğun talebi karşılıyor. Acıbadem, 25 yılı aşkın süredir çiftlerin anne baba olmalarına yardımcı oluyor ve her yıl dünyanın dört bir yanından 15.000'den fazla aile en değerli hayallerini gerçekleştirmek için Acıbadem'i ziyaret ediyor.

Acıbadem, hamile kalmakta sorun yaşayan binlerce çiftin ebeveynlik sevincini yaşamasında rol oynamaktan gurur duyuyor.

Acıbadem Üreme Tıbbı ve İnfertilite Merkezi
Acıbadem Üreme Tıbbı ve İnfertilite Merkezi'nin uzmanlaşmış becerileri, infertilite sorunlarıyla mücadele eden çiftlere kişiselleştirilmiş doğurganlık tedavileri sağlayan başarılı IVF prosedürlerini mümkün kılıyor. Bireyselleştirilmiş tedavi yaklaşımı, deneyimli bir ekip ve gelişmiş teknolojiler Acıbadem'de tüp bebek başarı oranlarını artırıyor. Çiftlere sadece yardımcı üreme tedavileri sunmakla kalmıyor, aynı zamanda yeni tedavi yöntemleri için doğurganlığın korunmasına ve implantasyon öncesi genetik testlerle potansiyel bir gebelik için sağlıklı embriyoların seçilmesine de çaba harcıyoruz.

Acıbadem'de Başarı Oranları
Acıbadem olarak hastalarımız için elde ettiğimiz başarı oranlarıyla gurur duyuyoruz.

·         IVF için genel gebelik oranımız %56,7'dir.

·         25-35 yaş arası kadınlar için bu rakam %65'e denk gelmektedir.

·         36-40 yaş arası kadınlarda ise bu oran %46,8'dir.

·         40 ila 43 yaşlarındaki kadınlar için bu oran %25'e düşmektedir.

·         43 yaşından sonra bu oran yaklaşık %15'tir.

*Acıbadem Maslak Tüp Bebek Kliniği'ne başvuran 8547 kadının gebe kalma oranlarından elde edilen veriler.

Acıbadem'e Seyahat
Acıbadem Hastanesi, Türkiye'nin kalbi İstanbul'da elverişli bir konumda yer almaktadır. Hastaneye 130'dan fazla ülke ve 340'tan fazla şehirden direkt uçuşlarla kolayca ulaşılabiliyor. Tıbbi bir sorun evden uzakta seyahat etmeyi gerektirdiğinde, hastalar doğal olarak bunalmış hissedebilirler. Tüm Acıbadem personeli, şefkatli, sağduyulu ve saygılı bir ortamda en üst düzey hizmetle stresinizden kurtulmanıza ve tedavinize odaklanmanıza yardımcı olur. Personelimiz, doktor randevuları ve tanı testlerinin planlanması, otel rezervasyonlarının yapılması, sigorta doğrulaması ve çeviri hizmetlerinden dini beklentilere kadar her türlü ihtiyaç için size sorunsuz bir şekilde rehberlik eder. Ekibimiz tedaviniz öncesinde, sırasında ve sonrasında size yardımcı olmak için yanınızda olacaktır.

Acıbadem Üreme Tıbbı ve İnfertilite Merkezi'nin sunduğu hizmetler hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz Acıbadem Danışma Ofisleri'ne ulaşmanızı öneririz.

 

 

 

 

Haber : SilaYolu.com / Mustafa Özbay