Geçtiğimiz yıl 30 Mart günü Zwolle'de kalabalık bir McDonald's restoranında Ali (57) ve Hüseyin (62) Torunlar kardeşleri silahla vurarak öldüren 34 yaşındaki Veysel Ü., 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme Pazartesi günü çifte cinayetin kanıtlandığını belirtti.

Sonhaber.eu' da yer alan habere göre; Veysel Ü.’nün “bir an için ateş ettim” savunmasının gerçeği yansıtmadığı belirtilen mahkemede açıklanan bilgiye göre Veysel Ü. restoranda Torunlar kardeşlerle konuşurken, çay veya kahve almak için kasaya doğru gitti ve 1 dakika 20 saniye sonra kardeşlerin yanına gelip bir anda ateş etmeye başladı. 

Hakim zanlının, yanında ateş etmeye hazır bir silah götürdüğünü ve kardeşlerin yanından ayrıldığı 80 saniyede 'silahı kullanıp kullanmama konusunda düşünmek için yeterli bir zaman olduğunu' dile getirdi.

Savunmaya göre, Veysel Ü. kendini tehdit altında hissettiği için yanında silah taşıyordu. Ancak mahkeme, resto9randa gerçekleşen konuşma sırasında doğrudan bir tehdit olmadığına karar verdi.

Torunlar kardeşlerin cinayeti
Veysel Ü., cinayetin işlendiği gün Ali ve Hüseyin Torunlarla, Türk gayrimenkullerine yapılan tonlarca yatırımla ilgili bir anlaşmazlığı çözmek için Zwolle Noord’da bulunan bir restoranda bir araya geldi.
Taraflar arasında fikir ayrılığı çıktı ve Veysel Ü. bir anda silahını çekerek bir kardeşi 5 diğer kardeşi ise 6 yerinden, yakın mesafeden kurşun sıktı. İki kardeş de olay yerinde hayatını kaybetti. Silahlı saldırının ardından restoranda panik yaşandı. Aralarında çocukların da bulunduğu onlarca kişi eşyalarını bırakarak restorandan kaçtı.

Veysel Ü. saldırıdan birkaç saat sonra Deventer'deki polis karakoluna giderek teslim oldu. Ancak hiçbir zaman Torunlar kardeşleri neden vurduğunu açıklamadı.

Fotoğraf: hollandapostasi.com