Olay, geçen yıl Şubat ayında Almanya'nın Baden-Würtenberg eyaleti Heilborn kentinde yaşandı.Yasin H., Şubat 2023'te BMW 640 marka aracıyla Heilbronn şehir merkezindeki saatte 40 km/h maksimum hıza izin verilen Wollhaus caddesinde şahıs saatte 108 km/h hızla araç kullandı.

 

Bild'de yer alan habere göre yaya geçidindeki bir yaya, koşarak ölümden kıl payı kurtulurken, Yasin H.'nin kullandığı BMW bahçeden çıkmak isteyen Gezim S.'nin (42) Mercedes marka aracına çarptı.

 

Araç içerisinde bulunan baba Gezim S. hayatını kaybederken iki çocuğu hafif, eşi ise ağır yaralandı. Kazaya sebebiyet veren Yasin H. ve yanındaki yolcu (19) birkaç sıyrıkla kurtuldu.

 

Duruşma Ağustos 2023'te Heilbronn bölge mahkemesinde başladı. Savcı Christiane Triaa (33), 21 yaşındaki kişiyi "tehlikeli bir şekilde araç kullanarak" kasıtsız adam öldürmekle suçlamıştı.

 

Ancak o zaman bile mahkeme başkanı Alexander Lobmüller (51), cinayetten mahkumiyet kararının da dikkate alınacağını açıklamıştı. Hakim kararında sanığı suçladı: "Gaz pedalını döşemeye kadar bastınız ve bir kişinin öleceğini kabul ettiniz.

 

Yasin H.,'nin daha öncede hız nedeni ile dört kez trafik suçu kaydı olduğu belirtildi.

 

Yasin H. ergen olarak sınıflandırıldığı ve çocuk ceza kanunu uyarınca hüküm giydiği için ömür boyu hapis cezasından kurtuldu fakat 9 yıl gençlik cezası verildi.Ancak Heilbronn'da doğup büyümesine rağmen Türkiye'ye sınır dışı edilme ihtimalide var.

Silayolu.com internet sitesinde paylaşılan haberlerin, kaynak linki verilmeden başka platformlarda paylaşılmasının veya video habercilikte kullanılmasının hukuki bir suç olduğunu hatırlatır! Bu uyarıyı dikkate almayan kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatılacağını ifade etmek isteriz.