Yapılan açıklamada ‘Koronavirüsle mücadele kapsamında 28 Aralık Pazartesi gününden itibaren yurt dışından gelecek yolcular, son 72 saat içerisinde yapılmış negatif PCR testi sonucunu göstererek  uçağa alınacakları belirtiliyor

Pegasus Havayolları da yurt dışından Türkiye’ye seyahat edecek yolcuları için sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptı.

Açıklamada, “Değerli misafirlerimiz, resmi otoriterlerin kararı üzerine; 28.12.2020 tarihinden itibaren Türkiye’ye yapılacak olan uçuşlarımızda tüm misafirlerimizin, varış öncesi son 72 saat içinde yapılmış negatif PCR testi sonucu ibraz etmesi gerekmektedir. Test sonucu ibraz etmeyen misafirlerimiz uçuşlarımıza kabul edilmeyecektir. 0-6 yaş arası misafirlerimiz bu uygulamaya dahil değildir” deniliyor.

Pegasus Havayolları ile uçacakların bu uygulamaya dikkat etmeleri , uçmadan önce mutlaka PCR testi yaptırmaları gerekiyor.

TÜRK HAVA YOLLARI ERTELEDİ

Türk Hava Yolları tarafından yapılan açıklamaya göre yurtdışından gelecek yolculardan istenen negatif PCR test zorunluluğu 30 Aralık’a ertelendi.

Türk Hava Yollarının benzer uygulamaya 30 Aralıktan itibaren başlaması bekleniyor.

SilaYolu.com – Köln

Resim: Flypgs

 

Tags: Pegasus’tan açıklama geldi: Negatif korona testi olmayanlar alınmayacak!