Gıda Standartları Ajansı (FSA), ilgili Magnum dondurmaları için bir güvenlik uyarısı yayımladı. FSA'nın web sitesinde yapılan açıklamada, söz konusu dondurmaların tüketiminin güvensiz olduğu vurgulandı ve plastik ya da metal parçalar içerme riskine dikkat çekildi. Tüketicilerin sağlığını korumak amacıyla bu ürünlerin yenilmemesi gerektiği belirtildi.

 

Unilever, İngiltere ve İrlanda'da satılan bazı Magnum bademli dondurma serilerini, yabancı madde bulunma ihtimali üzerine piyasadan geri toplama kararı aldı. İlgili ürünlerin 100 gram ağırlığında tekli ve üçlü paketler halinde satıldığı bildirildi. Şirket, olası plastik ve metal parçalarının varlığına işaret ederek, tüketicilere bu ürünleri tüketmeme çağrısında bulundu.

Geri çağırılan ürünler parti kodları L3338, L3339, L3340, L3341 ve L3342 olarak belirlendi. Bu ürünlerin son kullanma tarihi ise 12/2025 olarak açıklandı. Tüketicilerin, belirtilen parti kodlarına sahip dondurmaları tüketmemeleri ve satın aldıkları noktalara başvurmaları öneriliyor.

Kaynak: al-ain.com