Belçika'nın Putte belediyesi Mechelen yakınlarında, cumartesi’yi pazara bağlayan  gece saatlerinde karısını öldürdükten sonra Hollanda’ya kaçan 62 yaşındaki Ali G., Ulvenhout yakınlarında otoyolda Hollanda polisi tarafından yakalandı. Anvers savcılığı sözcüsü Lieselotte Claessens, Ali'nin iadesi için Hollanda'ya talepte bulunulduğunu açıkladı.Basına yansıyan haberlere göre, 43 yaşındaki Maria'nın cansız bedeni Putte'deki Aarschotbaan'da bulunan evinde, saat 03:30 civarında bulundu. Belçika basınına göre kadın birçok kez bıçaklanarak öldürüldü.

 

Antwerp savcılığının Mechelen şubesinden alınan bilgilere göre cinayet soruşturulmak üzere bir soruşturma hakimi talep edildi. Sözcü Claessens, "İlk bulgulara göre kadının şiddet kullanılarak öldürüldüğü anlaşılıyor." dedi.

 

Zanlı Hollanda'da yakalandı

Olayın akabinde başlatılan arama çalışmalarında Ali G.’ye ait olduğu belirlenen araç, olay yerine 90 kilometre uzaklıkta, Breda yakınlarındaki Ulvenhout köyü yakınlarındaki otoyolda görüldü ve Hollanda polisi tarafından kıskıvrak yakalayarak gözaltına aldı. Ali G. şu anda cezaevinde tutuluyor. Belçika’ya iadesi talep edilen Ali G. bu talebi reddederse, iade için mahkemenin kararı için birkaç ay beklenmesi gerekebilir.

 

Cinayetin sebebi aldatma olabilir!

Savcılık cinayetin sebebi hakkında henüz bir açıklamada bulunmadı. Olayların Ali ve Maria arasındaki ilişkiden kaynaklanmış olabileceği belirtildi. 

Ali'nin Facebook hesabında paylaştığı, "Unutma, herkes hak ettiğini alır" ve "Şimdi herkes ne olduğunu ve bize ne olduğunu düşünmek zorunda" şeklindeki yazılar dikkat çekti. Bazı kaynaklar, Konya doğumlu olan Ali'nin karısının kendisini aldattığını öğrendiğini doğruladı. Bu durumun cinayetle bir ilişkisi olabileceği iddia ediliyor.Cinayetle ilgili soruşturma devam ediyor.

Kaynak ve Fotoğraf: Sonhaber.eu