Geçtiğimiz yıl ilk fastback modeli T10F'yi tanıyan Togg, bu yıl bitmeden Avrupa pazarına açılacak. İlk durağı da Almanya olacak. Alman basını elektrikli SUV modeli T10X'i değerlendirdi, "Türklerin prestij nesnesine dönüşüyor" ifadesi kullanıldı.

 

Türkiye'nin yerli ve milli imkanlarla geliştirdiği ilk doğuştan elektrikli otomobili olarak piyasaya sürülen Togg T10X, Almanya pazarına doğru yola çıkmaya hazırlanırken sahip olduğu özellikleri ve yetenekleri ülkedeki basında geniş yankı buldu.

 

Togg Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş'ın açıkladığı üzere 2024 yılının sonlarına doğru Almanya'da satışa sunulması planlanan Togg, Alman haber ajansı DPA'nın özel haberinde "1970'lerin Anadol markasından bu yana ilk Türk otomobil üreticisi" olarak nitelendirildi.

"VOLKSWAGEN ID.4'E RAKİP OLACAK"

 

Togg'un Batı Avrupa'da sunacağı ilk elektrikli modelinden "4,60 metre uzunluğundaki SUV, Volkswagen ID.4'e rakip olacak" diye bahseden sitede, T10X'in sunduğu menzile ve yüksek şarj kapasitesine vurgu yapıldı ve aynı zamanda öne çıkan özelliğinin de tüketicilere tam boy ekranda dijital hizmetlere erişim sunan kokpit olduğu belirtildi.

 

 

"TÜRKLERİN PRESTİJ NESNESİNE DÖNÜŞÜYOR"

Almanya'da yayın yapan haftalık güncel olaylar dergisi Stern, "Togg Almanya'ya da geliyor: İşte Türk elektrikli aracının sürüşüne dair detaylar" başlığıyla yayınladığı haberinde, T10X'in dijital ekosistemine vurgu yaptı.

 

 

TOGG T10X, ALMANYA'DA NE KADAR SATACAK?

Stern dergisi, Togg T10X için "Almanya'da maksimum 2.000 ila 3.000 otomobilin satışı planlanıyor. 2025'te çok daha fazlası olması bekleniyor. Almanya fiyatları henüz belirlenmedi. Türkiye'de ise 40.000 Euro civarından başlıyor, en üst versiyonun fiyatı 65.000 Euro'dan fazla olabilir." tahmininde de bulundu.

Kaynak ve fotoğraf: tgrthaber.com.tr