Otel ve tatil rezervasyon sitesinin ismini kullanarak gerçeğe çok yakın mail gönderen dolandırıcılar, müşterilerin parasını çalmaya çalışıyor.

Sonhaber'de yer alan habere göre The Guardian gazetesi, Booking.com üzerinden rezervasyon yapan müşterilerin sahte maillerle kandırıldığını belirtiyor. Gazeteye göre dünya çapında gerçekleşen bu olaylarda kaç kişinin etkilendiği henüz bilinmiyor. Booking.com, sahte maillerin otellerin güvenlik açığından kaynaklandığını ifade ediyor. 

Gelen şikayetlere göre sahte e-postalarda, örneğin kredi kartıyla ilgili bir sorun olduğu ve bu nedenle otelin rezerve edilemediği konusunda uyarıda bulunuluyor. Müşterilerden kredi kartı bilgilerini tekrar göndermeleri isteniyor, eğer bilgiler aynı gün içerisinde gönderilmezse rezervasyonun iptal edileceği ve karta ekstra ücret yansıtılacağı belirtiliyor. Sahte mesajlar “noreply@booking.com” adresinden gönderildiği için gerçek gibi algılanıyor. 

Gazete, bu sahte e-postalarla karşılaşan müşterilerin Booking.com ile iletişime geçmeye çalıştığını, bazı müşterilerin ise bizzat booking.com’dan linkin güvenilir olduğuna dair yanıt aldığını aktarıyor.

Kredi kartı sağlayıcılarının bu dolandırıcılık olaylarından haberdar oldukları belirtilen haberde, bazı durumlarda zararın karşılandığı ifade edildi.

 

Booking.com suçu otellere atıyor

Booking.com, şu ana kadar sistemlerinin hiçbirinin hacklenmediğini ve olayın, Booking.com ile işbirliği yapan otellerin e-posta sistemlerindeki sızıntılardan kaynaklandığı konusunda ısrar ediyor.

Siber güvenlik uzmanları, otellerin e-posta sistemlerinde bir açık olabileceğini kabul ederken, müşterilerin gelen mailler konusunda yine de çok dikkatli davranması gerektiğini vurguluyor.

Otellerle olan iletişim her zaman Booking.com'un sistemi üzerinden gerçekleştiği için birçok kişi gelen maili güvenilir olarak değerlendiriyor. Uzmanlar, mesaj adresinin ne kadar düzgün ve güvenilir gözükürse gözüksün, mailde yer alan ve tıklanması istenen linkin her zaman kontrol edilmesi gerektiğini, çünkü bu linkin mailin sahte olup olmadığını anlamada yardımcı olacağını belirtiyor.