Avrupa'da yaşayan milyonlarca gurbetçi vatandaşımızı şimdiden izin heyecanı sarmaya başladı. Seyahate başlamadan önce vatandaşlarımıza tavsiyemiz, biran önce pasaport,oturum ve kimlik kartlarının geçerlilik tarihlerinin kontrol edilmesi yönünde olacaktır. Aksi taktirde hayal edilen tatil, başlamadan hüsranla sonuçlanabilir.

 

İzin sezonu yaklaştıkça özelikle Sıla Yoluna çıkacak olan Türk asıllı yabancı ülke vatandaşları tarafından Silayolu.com sosyal medya hesaplarına birçok soru yöneltilmektedir.

 

Bu sorular arasında önde gelenlerden bir tanesi ; " Pasaport olmadan  biyometrik AB kimlik kartı ile Türkiye'ye seyahat edebilirmiyim ? " sorusu olmaktadır. Bizlerde Silayolu.com ekibi olarak bu sorunun cevabını seyahat gerçekleştirmek isteyen yabancı vatandaşlar için araştırdık.

 

Aşağıdaki listelerde bulunan ve Türkiye'ye " Biyometrik AB Kimlik Kartı " ile seyahat etmek isteyen yabancı ülke vatandaşları havayolu ve  karayolu farklılık göstermekle birlikte kimlik ile seyahat edebilirler.

 

Türkiye'ye, Karayolu ile güzergah üzerindeki tüm ülkeler üzerinden, Biyometrik AB kimlik kartı ile seyahat edebilen ülke vatandaşları

▪︎ Almanya 

▪︎ Belçika

▪︎ Fransa 

▪︎ Hollanda 

▪︎ İspanya 

▪︎ İsviçre 

▪︎ İtalya 

▪︎ Lüksemburg

▪︎ Malta

▪︎ Portekiz

▪︎ Yunanistan

▪︎ Polonya

▪︎ Bulgaristan

 

 

Yukarıdaki listeden belirtilen ülke vatandaşları, karayolu ile Sırbistan dahil sorunsuz Türkiye'ye seyahat edebilirler. Listede olmayan diğer AB ülke vatandaşları ise sadece AB ülkeleri arasında kimlik ile seyahat edebilirler. Dikkat edilmesi gereken ise kimlik kartının veya pasaportun en az 1 Ay süresi olması gerekmektedir. Aksi taktirde Türkiye'ye giriş mümkün değildir.

 

 

 

Türkiye'ye havayolu ile biyometrik AB kimlik kartı ile seyahat edebilen ülke vatandaşları

▪︎ Almanya 

▪︎ Belçika 

▪︎ Fransa 

▪︎ Hollanda 

▪︎ İspanya 

▪︎ İsviçre 

▪︎ İtalya 

▪︎ Lihtenştayn

▪︎ Lüksemburg

▪︎ Malta

▪︎ Portekiz

▪︎ Ukrayna

▪︎ Yunanistan

▪︎ Polonya

▪︎ Bulgaristan

▪︎ Macaristan

▪︎ Moldova

Ayrıca K.K.T.C, Azerbaycan ve Gürcistan vatandaşlarıda 3. ülkeleri kullanmadan direk olarak kimlik ile Türkiye'ye seyahat edebilirler.

 

 

Türkiye'ye süresi sona ermiş pasaport ve kimlik ile seyahat edebilen ülke vatandaşları

1. Almanya- Süresi en fazla 1 (bir) yıla kadar geçmiş olan kimlik kartı ve pasaport.

2. Belçika- Süresi en fazla 5 (beş) yıla kadar geçmiş olan pasaport.

3. Fransa- Süresi en fazla 5 (beş) yıla kadar geçmiş olan pasaport.

4. İspanya- Süresi en fazla 5 (beş) yıla kadar geçmiş olan pasaport.

5. İsviçre-Süresi en fazla 5 (beş) yıla kadar geçmiş olan pasaport.

6. Lüksemburg - Süresi en fazla 5 (beş) yıla kadar geçmiş olan pasaport.

7. Portekiz- Süresi en fazla 5 (beş) yıla kadar geçmiş olan pasaport.

8. Bulgaristan – Geçerli umuma mahsus pasaport.

Haber: Silayolu.com 

Silayolu.com internet sitesinde paylaşılan haberlerin, kaynak linki verilmeden başka platformlarda paylaşılmasının veya video habercilikte kullanılmasının hukuki bir suç olduğunu hatırlatır! Bu uyarıyı dikkate almayan kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatılacağını ifade etmek isteriz.