Türkiye’den Avrupa’ya Nakliyat yapan Türk Tırcıların dertleri her yerde aynı. Günlerce evine ekmek götürebilmek için  gece gündüz kar kış direksiyon sallayan Tır Şöförlerinin dertleri hiç bitmiyor.

Uluslararası Sürücüler Derneği kurucu başkanı Sinan KILIÇ gündeme dair yeni açıklamalarda bulundu.. Sinan KILIÇ ‘ Biz tır şoförleri bu zor süreçlerde bütün dünya ülkelerinin ihtiyaçlarını karşılamak için günlerce yollardayiz. ‘Geçen haftalarda Bulgaristan yaşanan zincirleme tır kazasında trafik bir çok meslektaşımız hayatını kaybetti kimileri ağır şekilde yaralandı..

 

Birilerinin ölmesi mi lazım bir şeylerin değişmesi için dedi.  KILIÇ ‘ Bulgaristan da 21 Tır’ın karıştığı  zincirleme kazada yapılan teftişte Bulgar polisi suçsuz gözükecek şekilde aklandılar.

Hayatını kaybedensinan kilic şoför arkadaşlarımrzrn kanı yerde kaldı.. Bu kadar kutsal bir mesleğin kaptanlarına reva görülen bu olmamalıdır..

Türkiye Cumhuriyeti devletinin yetkilileri bu konunun takipçisi olmalıdır…

Halen Hırvatistan’da Türk ve yabancı plakalı araçlar ayrılıyor önde olan Türk plakalıTır şoförleri arka sıralara alınıyor… Irkçılık devam ediyor… dedi.

 

 

 

Uluslararası Sürücüler Derneği

Kurucu başkanı Sinan KILIÇ

 

 

Haber. SilaYolu.com