Almanya'da Eylül 2021'de İngiliz vatandaşı babası Dale S. tarafından Tayvan'a kaçırılan 4 yaşındaki Logan, Türk polisi tarafından yapılan başarılı bir operasyonla havalimanında kurtarıldı.

 

Logan'nın annesi Anika Ball, çocuğunun velayetinin kendisinde olmasına rağmen Eylül 2021'den beridir oğlunu göremiyordu. Eski kocası Dale'den ayrılan Anika, çocuğunun eski kocası tarafından kaçırılmasından yaklaşık iki yıl sonra tekrar çocuğuna kavuştu.

 

Olay, Anika'nın takipçilerinin dikkati sayesinde çözüldü

Anika, çocuğunun kaçırılmasından sonra sürekli sosyal medyada yaşananları anlatıyor, bazende Almanya'nın önde gelen televizyon kanallarına reportaj veriyordu.

Anika'yı takip eden sosyal medya takipçileri, kendisi ile irtibata geçerek 'Logan ve babasını Türkiye'de bir otelde gördüklerini' hatta fotoğraflar ile bunu destekleyerek kendisine bildirdi. Bunun üzerine anne vakit kaybetmeden Alman polisi ile irtibata geçti. Fakat başvurduğu polis karakolu kendisini başka bir birime yönlendirdi. Kendisine gerekli yardımda bulunmayan polislerden umudunu kesen Anika, daha fazla vakit kaybetmeden Türkiye'ye uçtu ve havalimanında Türk polisine şikayette bulundu.

 

Türk Polisi, baba ve kaçırdığı çocuğunu uçaktan indirdi

Olayı inceleyen Türk polisi hemen harekete geçti ve baba ile kaçırdığı 4 yaşındaki çocuğun an itibariyle Tayvan'a hareket etmek üzere olan uçakta olduğu tesbit edildi. Hemen harekete geçen ekipler baba ve kaçırdığı çocuğunu uçaktan indirdi.

İki yıla yakın bir zamandır çocuğundan ayrı olan annenin çocuğu ile buluşma anı duygusal anlara sahne oldu. Türkiye'de hakkında yakalama kararı olmayan babanın ise anne ve çocuğunun ülkeden ayrılmasına kadar göz altında tutulduğu ardından İngiltere'ye uçtuğu belirtildi.

Haber: Silayolu.com 

Silayolu.com internet sitesinde paylaşılan haberlerin, kaynak linki verilmeden başka platformlarda paylaşılmasının veya video habercilikte kullanılmasının hukuki bir suç olduğunu hatırlatır! Bu uyarıyı dikkate almayan kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatılacağını ifade etmek isteriz.