Yaşadıklarını silayolu.com' a anlatan A.F.' nin aktardığı bilgilere göre: " Alman plakalı Türk vatandaşlarımızı çok detaylı bir şekilde, insanlık dışı hareketlerle ve tek tek en küçük çamaşırlar dahi kontrol ederek didik didik aradılar. Birşey bulamadıkları zaman sinirlendikleri çok belliydi. Yasalara aykırı olmayan küçük eşyalara bile çok büyük cezalar kestiler. 

 

Örneğin başka bir aileye 2 paket sigara için 500 Euro, başka tanık olduğum vakâ ise 3 şişe alkollü içeceğe 5500 Euro gibi astronomik rakamlarda ceza yazdılar. Bununla birlikte bana 10 litre zeytinyağı için 2300 Euro cezalar kestiler. Çok kötü davranıp sanki kaçakçılık yapmışız gibi davrandılar. Kendi dillerinde olan bir sürü kağıdı korkutarak bize imzalattılar. Konuşma hakkı vermediler. Telefonlarımızı yanımıza almamıza izin vermediler. Telefonları arabada bıraktıtıp bizi arabadan indirdiler ve gümrükte çok sıra olmamasına rağmen bizi yaklaşık 5 saat beklettiler " .  

 

40 senedir Sılayoluna çıktığını belirten A.F. " daha önce böyle bir muameleye denk gelmediğini yaşadıklarını başkaları yanmasın diye konsolosluğa bildirdik ama mahkemeye gitmemizi istediler.

Bizim tek istediğimiz vatandaşlarımızın bunu bilmesi ve Hırvatistan güzergâhını kullanmamaları konusunda uyarıda bulunmak istedediğini dile getirdi " .

 

A.F. sözlerine: " Bunlar gerçekten çok büyük cezalar ben emekli bir adamım ben yandım bari başkaları yanmasın. Seyahat sırasında en memnun kaldığımız ülke ise Sırbistan bunuda belirtmek istiyorum. Ülke içinde güvenlik heryerde sağlanmış ve güvenlik güçleri gayet kibar ve anlayışlıydılar. Hırvatistan o kadar kötüydüki yıllarca kötülenen Sırbista' nın hakkı yenmiş resmen. Çok eskilerden Sırbistan üzeri giderdim ama Hırvatistan nasıl anlatsam bilmiyorum tam kesjnlikle tavsiye etmiyorum " . diye sözlerine son verdi.

 

Siz değerli gurbetçi vatandaşlarımızı gümrüğe tabi gıda ve eşyalar konusunda dikkatli ve tedbirili olmanız konusunda uyarıyoruz.