Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz, Ramazan ayına kadar açık kalacak kafe ve restoranlarda HES kodu ile müşteri alınacağını söyledi. Cingöz, “Esnaflar için hayırlı olsun. İnşallah esnaf ve sanatkar umduğunu bulur” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün gerçekleşen Kabine Toplantısı’nın ardından kontrollü normalleşme dönemine geçildiğini, restoran ve kafelerin sabah 07.00 ile 19.00 saatleri arasında işletmenin yarı kapasitesi kadar müşteri alabileceklerini açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının ardından uzun süredir kepenkleri kapalı olan işletmeler ile gel al ya da paket servis hizmeti veren restoranlar, bugünden itibaren yüzde 50 kapasite ile hizmet vermeye başladı.

Edirneli esnaflardan Kazım Gilan, daha önce paket servis hizmeti verdiklerini, bugünden itibaren yüzde 50 kapasite ile hizmet vermeye başladıklarını söyledi.

Gilan, “ilk günümüz. Daha önce paket servisimiz vardı. Sabah 07.00 akşam 19.00 çalışılacak zaman kısa üstelik Cumartesi Pazar kapalı dışarıdan Edirne ‘ye misafir de gelmeyince işlerimiz istediğimiz gibi olmayacağını düşünüyorum” dedi.

Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz, restoran, lokanta, kafe gibi işletmelerde HES kodu ile müşteri alınacağını söyleyerek, tüm esnaflardan kurallara uygun şekilde hizmet vermelerini istedi.

Cingöz, “Cumhurbaşkanı kabine toplantısı sonrası açıklama yaptı. Beklenen açıklamaydı. Geçen haftalarda kırmızı illerin bir kısmı açıktı bir kısmı kapalıydı. Bu Anayasanın eşitlik ilkesi ile de bağdaşmıyordu. Akşam beklentimiz şuydu ya hepsi açılsın ya da hepsi kapansın. Sonuçta açılmasını beklediğimiz argüman hayata geçti ve açıldı. Esnaf arkadaşlara hayırlı olsun. Bundan sonra her şey esnaf arkadaşların Sağlık Bakanlığı ‘nın açıkladığı tedbirlere uymaya bağlı. Tüm esnafımızın uygulamaları eksiksiz şekilde uymalarını temenni ve talep ediyorum. Çünkü sonuç itibariyle biraz daha vakalar yukarı giderse belki tekrar kapanma yoluna gidilebilir. Esnaf arkadaşlarımız için hayırlı olsun diyorum. İnşallah esnaf ve sanatkar umduğunu bulur. Çünkü kanaatim artık Türkiye ve dünyada hiçbir şey 2019 ‘un Mart ayının öncesi gibi olmayacağı görüşündeyim. Cumhurbaşkanımızın açıklamasına göre Ramazan ayına kadar her halde 15 gün falan açık kalacak. 15 gün sonra yeni bir değerlendirme yapılacaktır. Belki vaka sayıları aşağı doğru eğilim gösterirse belki kapanmayabilir. Bilemiyoruz. Sonuçta hükümetimizin takdiridir. Nasıl takdir ederler bekleyip göreceğiz. Maddi destek ile ilgili de sayın Cumhurbaşkanı şöyle bir ifade kullandı:hizmet sektöründe çalışanların yanlarındakilerin Nisan ve Mayıs ayı sigortalarını devlet ödeyecek. Ve bu kişilerede bin 500 Lira da nakdi yardım yapılacağını ifade etti. Edirne esnafımız da HES kodu uygulaması yaparak çalışacak. Tüm iş yerleri HES kodu ile müşteriyi içeri alacak” dedi.

Foto:  https://hotelsimsek.com.tr/

Tags: EDİRNE: RESTORANLAR HES KODU İLE AÇILDI