2022 Sılayolu sezonu için durum değerlendirmesi ve yol bilgiler en son gelişmeleri almak için Adım Adım SılaYolu ekibi olarak BRTV Avrupa genel sorumlusu ve SilaYolu.com haber editörü ve kameraman Ali İNAN ile birlikte sizler için 11 ülkeyi adım adım taradık. Sizler için her sene olduğu gibi bu yılda yola çıktık.Bu yıl Sürücüleri ne gibi yenilikler beklediğini  Adım Adım SılaYolu Rehberimizde bulacaksınız

– Geçtiğimiz sezon Türkiye – Bulgaristan sınırındaki gümrük kapıları Kapıkule ve Kapitan Andreevo’da uzun bekleme süreleri oluşmuştu. Bir çok kişi saatlerce kuyrukta beklemek zorunda kalmıştı. Şikayetleri dikkate alan SılaYolu Avrupa Türk Otomobil Kulübü Bir Rapor hazırladı, hazırlanan rapor türkiye hükümetine ,ve Edirne Valiliğine sunuldu ,Avrupalı Türklerin şikayetleri yetkililere iletildi.Yetkililer sınır kapılarında denetimlerde bulunup çözüm arayışı içine girdiler. Geçişlerin hızlanması için yeni bir önlem paketi hazırlandı. İpsala sınır kapısında Araçların daha az zaman kaybetmesi için yüz tanıma sisteminin gecici olarak kaldırılacağı belirtildi. Ayrıca Ynanistan ve Bulgar yetkililer ile sürekli görüşmeler yapılmakta olduğu belirtildi

– Sırbistan’da Niş’ten sonra başlayan Pirot bölgesinde otoyol tamamı otoban.Bulgar sınırından sonra devam eden yeni otoyol çalışmalarının bu yıl tamamlanması beklenmiyor. Sınırdan sonraki 20- 25 km bölüm de inşaat devam ediyor ,burdaki yol çok bozuk ve çukurlarla dolu her an bir lastik yarılması jant yarılması ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu nedenle bu yıl Makedonya güzergahını kullanmak daha mantıklı olacak.

– Sırbistan’dan Makedonya/Yunanistan istikametinde devam edecekler bu güzergah tamamen otoban.

– Özellikle Bulgaristan’da hala bir sorun olan “Rüşvet” konusunda önemli tedbirler alındı. Sınır kapısından geçen bazı sürücülerden para istenmesi konusu Avrupa’da tartışmaya açıldı. Bulgaristan geçtiğimiz aylarda eleştiri yağmuruna tutuldu. Bulgar gümrük kapılarında düzenlenen operasyonlarla rüşvetçi memurlar uzaklaştırıldı. Ancak rüşvet olayı hala devam ediyor. Rüşvet konusuda kolay kolay ortadan kalkacağına dair henüz bir şeyler söylemek zor. Önümüzdeki yaz sezonunu bekleyip göreceğiz..

– Avusturya, Hırvatistan ,Slovenya ve  Macaristan ‚da otoyol çalışmaları aralıklarla devam ediyor. çalışmalarının yaz aylarında aza düşmesi için çalışmalar devam ediyor.

Sırbistan da Novi sad – Belgrad arası ve Belgrad -Niş arası otoyol tamir çalışmaları kısım kısım devam ediyor
Sırbistan da  Gişeler arası hız sınırı uygulamasına dikkat.

Sürücüler azami hız sınırlarına uymaları gerekiyor aksi taktirde ağır cezalar la karşılaşmak mümkün.

Haber: SilaYolı.com / Sezai KOÇ / Ali İNAN