Sosyal medyada son günlerde paylaşılan haberlerde" Son Pegasus Hava Yolları'nın dış hat seferletinde kabin bagajı hakkını kaldırdığı ve ücretli hale getirdiği" konuşuluyor. Seyahat planlamaları yapan yolcular konuyla yakından ilgileniyor. Pegasus kabin bagajından ücret mi alacak? Kabin bagajı uygulaması kaldırıldı mı?

Pegasus Hava Yolları dış hat seferleri için 14 Şubat 2024 tarihi itibari ile 'yeni uçuş paketi' kapsamında kabin bagajı uygulamasında yeni bir karar aldı. Yeni hizmete sunulucak olan  'light' uçuş paketi alan yolcuların uçak altı ve kabin bagajı hakkı bulunmayacak.

Avrupa'da bir kaç uçuş firmasında uyguladığı bu yeni tarife ile  Pegasus, kabin bagajını ücretli hale getirmiş olacak.

Buna göre yolcuların daha önce uçak altına verilen bagajlar için artı bir ücret ödediği gibi şimdide el bagaji için ekstra ücret ödeyeceği anlamına geliyor.

Uygulama, 14 Şubat tarihi itibariyle dış hatlar bileti alan yolcuları kapsayacak. Daha önce bir el bagajının ücrete dahil olduğu
Super Eko paketle birlikte yeni Light paket içerikli bilete sahip yolcular, max. 3 kg ağırlığında koltuğun altına sığabilecek şekilde Laptop veya el çantası beraberinde uçağa binebilecek. 8 Kg'lık el bagaji ücretli olarak temin edilebilecek.

Haber: Silayolu.com Fotoğraf: Pegasus