Almanya’nın Stuttgart kentinde birkaç gün önce başından vurularak öldürülen kickboks hocası Emre Ö.’nün katil zanlısı olarak komşusu ve gençlik arkadaşı Evangelos C. yakalandı. Evangelos’un zemin katta oturan Emre’yi balkona çağırıp ateş açtıktan sonra kaçtığı belirtildi. Cinayetin tam sebebi bilinmiyor ancak aralarında motosiklet yüzünden çıkan tartışma olabileceği iddia edildi.

Gençlere spor hocalığı yapan iki çocuk babası 45 yaşındaki Emre Ö.’nün eşinden boşandıktan sonra annesinin yanına taşındığı belirtildi. Bild gazetesi, komşuların ifadelerine dayanarak verdiği habere göre yan binada oturan katil zanlısının evin önüne park ettiği motosikletin devrilmesi üzerine öfkelendiği belirtildi.

Bir komşu, ilk önce kendisinden şüphelendiği için kafasına şişeyle vurduğunu kaydetti. Katil zanlısı Evangelos’un ertesi gün Emre Ö.’nün kapısına dayandığı ve arka bahçedeki balkondan dışarı çıkmasını istediği belirtildi. Bağrışmalar üzerine ilk önce Emre Ö.’nün annesi balkona çıktı.

Ardından Emre Ö. balkona geldi ve ikilinin ağız dalaşı yaptı. Bu sırada katil zanlısının yanındaki tabancayla Emre Ö.’yü başından vurup kaçtığı kaydedildi. Olay yerine gelen polis geniş çaplı aramanın ardından katil zanlısını bir arkadaşının evinde yakaladı. Polis, cinayette kullanılan tabancayı da burada ele geçirdi. Zanlı, hâkim karşısına çıkarılırken, polis, cinayetin sebebinin devrilen motorsiklet kavgası olup olmadığı konusunda açıklama yapmadı.

Kaynak ve Fotoğraf: havadis.at