Milyarlarca dolarlık kara para operasyonu: Dört gümrük görevlisi tutuklandı İzmir'de kara para aklama suçlarına yönelik soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda gümrük görevlilerinin de aralarında bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı.

İzmir Valiliği'nin açıklamasına göre grup, operasyonu suç gelirlerini aklama, görevi kötüye kullanma, resmi belgelerde sahtecilik, rüşvet, bilgi sistemlerine sızma ve diğer suçlar kapsamında gerçekleştirdi  ve 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında operasyon düzenledi.denildi.

Açıklamada şu ifadeler yer alıyor:

"Değerlendirme sonucunda ülkeye sahte belge taklidi yapılarak 1 milyar 142 milyon 510 bin ABD doları, 18 milyon euro ve 6 milyon 950 bin Danimarka kronu yasa dışı olarak sisteme girildi ve bu kapsamda yasa dışı nakit toplandı. 11 Ocak sabahı araştırma amacıyla yapılan operasyonda, operasyonda tespit edilen şüpheli kişilere yönelik operasyon gerçekleştirilirken, beyanname dolduran 2 şüpheli ve 4 Gümrük Muhafaza Bürosu görevlisi olmak üzere 6 şüpheli gözaltına alındı.Şüphelilerin tamamı adli makamlara teslim edildi.

Yetkililer 15 Ocak'ta şüphelilerin tamamı tutuklandı.

Yapılan açıklamada, şüphelinin evinde ve iş yerinde yapılan aramada sahte MİT kimlik kartı, farklı seri numaralı 4 adet 1 dolarlık banknot, çok sayıda mücevher ve dijital materyalin ele geçirildiği belirtildi.

Kaynak:İHA