Almanya'nın Bremen şehrinde çalıştığı şirketten 8 milyon Avro çalarak kayıplara karışan Yasemin Gündoğan, 1033 gün sonra avukatıyla birlikte Bremen Havalimanı'nda polise teslim oldu. Hakkında Türkiye'de de yakalama kararı bulunan Gündoğan'ın nasıl yurt dışına çıktığı ile ilgili düğüm çözüldü. SABAH, Gündoğan'ın 2460 kilometrelik Bremen yolculuğunun detaylarına ulaştı. Yasemin Gündoğan'ın, 19 Mart Salı günü İstanbul Havalimanı'ndan TK 1331 sefer sayılı Türk Havayolları'na ait uçakla 08:30'da Bremen'e uçtu. Pasaportunda isminin 'YASEMIN GUENDOGAN' yazması nedeniyle kontrol memuru, Gündoğan'ın arandığını sistemden göremedi ve uçağa binmesine izin verdi. Avukatı tarafından Almanya'da dış hatlar terminalinde karşılanan Gündoğan, bir süre durum değerlendirmesi yaptıktan sonra polise teslim oldu. Hakim karşısına çıkan Gündoğan, Bremen-Oslebeshausen hapishanesine sevk edildi.

 

Bremen'de çalıştığı para taşıma şirketinden 8 milyon euro'yu (yaklaşık 280 milyon lira) akıl almaz bir yöntemle çalarak kayıplara karışan Yasemin Gündoğan, 3 yıl boyunca peşine takılan onca dedektife rağmen her defasında izini kaybettirmeyi başardı.

 

1033 gün süren takipte dedektifler, en son Gündoğan'ın e-mail adresine Kos Adası'na 17 mil uzaklıkta lüks bir yattan girdiğini tespit etmesine rağmen, genç kadının izine bir türlü ulaşılamadı.

 

SARIŞIN YAKALANDI AMA O BULUNAMADI

Gündoğan'ın paraları özel jetle Türkiye'ye sokmasına yardımcı olduğu ve birlikte hareket ettiği iddia edilen çocukluk arkadaşı Blondy (Sarışın) lakaplı Yiğit Tufan'ın İzmir'de yakalanması dedektifleri bir kez daha ümitlendirdi. Çember giderek daralıyor derken, Vurguncu Yasemin yine kaçmayı başardı.

 

İSTANBUL HAVALİMANINI KULLANDI

İnterpol tarafında kırmızı bültenle de aranan Yasemin Gündoğan'ın yakalanacağı konusunda artık tüm ümitler kesilmişken, genç kadından herkesi şaşırtacak bir hamle geldi. Gündoğan, 19 Mart Salı günü sessiz bir şekilde İstanbul Havalimanı'ndan TK 1331 sefer sayılı Türk Havayolları'na ait uçakla 08:30 da Bremen'e uçtu.

 

Avukatı tarafından dış hatlar terminalinde karşılanan Gündoğan, bir süre durum değerlendirmesi yaptıktan sonra polise teslim oldu. Hakim karşısına çıkan Gündoğan, Bremen-Oslebeshausen hapishanesine sevk edildi.

 

SOY İSMİNDEKİ "E" HARFİ NEDENİYLE POLİS FARK ETMEDİ

Hakkında Ankara 9. Ceza Hakimliği tarafından yakalama kararı olan Yasemin Gündoğan'ın Türkiye'den nasıl çıktığı merak konusu olmuştu.

 

İlk belirlemelere göre Almanya vatandaşı olan Gündoğan'ın pasaport kontrol polisine Alman pasaportuyla başvurduğu belirlendi. Pasaportunda isminin YASEMIN GUENDOGAN yazması nedeniyle kontrol memuru, Gündoğan'ın arandığını sistemden göremedi ve uçağa binmesine izin verdi.

 

FEDERAL CUMHURİYETİN EN PAHALI AVUKATI

Gündoğan'ın teslim olması Almanya basınında da büyük yankı uyandırırken, genç kadını, suç ortağı Büşra Satılmış gibi Federal Cumhuriyet'in en ünlü ceza hukuk firmasının savunacağı ortaya çıktı.

 

Satılmış'ı aralarında ünlü şef Frank Rosin, futbol yıldızı Leon Goretzka, oyunculuk efsanesi Nastassja Kinski ve realite TV yıldızı Gina-Lisa Lohfink'in de bulunduğu çok sayıda ünlünün avukatı olan Burkhard Benecken savundu.

Kaynak: Sabah.com.tr