Geçtiğimiz yıllarda tüm dünyayı saran ve farklı versiyonlarda etkisini yitirmiş bir şekilde halâ devam eden Kovid-19  hastalığını fırsata çevirerek korono test merkezleri kuran 38 yaşındaki Murat K.'nın, yapılmayan korona testleri üzerinden 19 milyon Avro vurgun yaptığı iddia ediliyor.

Salgın döneminde ülkelerin aldığı maske,mesafe ve hijyen tedbirlerinin yanı sıra hastalığın tespiti için öncesinde PCR testi sonrasında ise Hızlı testler yerini almıştı.

Bu testler her ne kadar hastalığın tespiti ve seyrine yön vermiş olsada, Türkiye gibi ülkelerde bu testler devlet himayesinde yapılarak takibi yapıldı fakat Almanya gibi ülkelerde ise özel sektör üzerinden de yapılmasına olanak sağlandı.

Fedaral hükümetin sempton gösteren hastalar için hastalığın daha hızlı tespit edilebilmesi adına özel sektörede sunduğu fırsat sonrası hemen hemen her semtte bir kaç test merkezi açıldı.
Sunulan bu imkânı malesef bir kısım dolandırıcı, testleri manipüle ederek devleti dolandırmaya çalıştı.

İddiaya göre bu kişiler arasında Köln'de yaşayan Murat K. isimli şahısta yerini aldı. Şahıs pazartesi günü sahibi olduğu 13 korona test merkezininde dahil olduğu milyonlarca avroluk fatura sahtekârlığı nedeniyle Köln bölge mahkemesinde hakim karşısına çıktı.

Haftalarca süren gizli araştırmanın ardından Polis, Mayıs 2023'te Kerpen, Köln, Aachen ve Neuss'un Ren bölgesi dahil olmak üzere 30 noktada arama yaptı. Soruşturmanın odak noktasında ise, 13 korona test merkezinin işletmecisi olarak hatırı sayılır bir servet elde ettiği anlaşılan Murat K. yer alıyor. 

Satın aldığı gayrimenkulllerin dışında bir çok lüks saat ve otomobillere olan  düşkünlüğü ile tanınan şahsın Porsche,Lamborghini ve Ferrari marka lüks otomobillerine el konulduğu, hukuki sürecin ise hala devam ettiği belirtildi.

 

Haber: Silayolu.com Fotoğraf: Bild.de

Silayolu.com internet sitesinde paylaşılan haberlerin, kaynak linki verilmeden başka platformlarda paylaşılmasının hukuki bir suç olduğunu hatırlatır! Bu uyarıyı dikkate almayan kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatılacağını ifade etmek isteriz.