Almanya'nın Hamburg kentinde bulunan Köhlbrand köprüsünde bir intihar girişimi engellendi. 

Olay,1 Ocak saat 14.00 sıralarında Hamburg'ta bulunan Köhlbrand köprüsünde yaşandı. Olay esnasında eşi ile birlikte köprüde aracı ile seyir halinde olan Serkan Uzun, yaşananları Post Gazetesi'ne anlattı.

Uzun, " Eşimle birlikte köprüden geçerken bir aracın köprü üzerinde çalıştığını fakat içerisinde kimse olmadığını fark ettik. Biraz ileride köprünün korkuluklarına asılı bir kadın gördük ve hemen aracımızı durdurduk. Hemen kadının yanına giderek kendisine yardımcı olabileceğimizi, bu intihardan vaz geçmesi konunsunda şahsı ikna etmeye çalıştık" diye söyledi.

 

Olay Esnasında Onlarca Araçtan Sadece Biri Durdu.

Bir yandan şahsı ikna etmeye çalışan Uzun ve eşi bir yandanda polisi aradı. Olay esnasında köprüden geçen 20 araçtan sadece bir tanesinin durduğunu söyleyen gurbetçi vatandaş " yardıma gelen şahısla işaretleşerek, kendisine ben kadını konuşarak oyalayacağım sende kadın tut diye plan yaptıktan sonra, ben kadınla konuşurken Adam kadını tuttu ve bende hemen müdahele ettim ve birlikte intihar eden kadını kurtardıklarını" ifade etti.

 

Polisin olay yerine 10-15 dakika sonra geldiğini ve onlar geldiklerinde kadını çoktan kurtarmış olduğunu ifade eden Serkan Uzun, aynı zamanda kendisinin gönüllü olarak kurtarma ekibinde görev aldığını bu yaptıklarının bir insanlık görevi olduğunu söyleyerek sözlerine son verdi.