Aachen-Sarıyer/ İstanbul Kardeş Şehir Derneği (ASPA) öncülüğünde, Sarıyer Belediyesi ile Almanya’nın Aachen şehri 10 yıl önce imzalanan kardeş şehir protokolü çerçevesinde  birçok misafirin katılımıyla karşılıklı meydan açtılar.

Sarıyer’deki meydan açılışı Aachen Belediye Başkanı Sibylle Keupen ile Sarıyer Beledeyi Başkanı Şükrü Genç ve beraberindeki heyetlerin katılımıyla gerçekleşti. 

Yapılan törende her iki belediye başkanı konuşmalar yaptılar. Ev sahibi Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç yaptığı konuşmada; " Aachen ile kurulan dostluğun gelecek 10 yıl vizyonun küresel sorunlarına karşı birlikte konuşmak, ortak çözüm bulmak olacağını" belirtti. Her iki belediye arasında eğitim, kültür-sanat, sağlık gibi konularda iş birlikteliklerini daha da geliştirmek istiyoruz. 10 yıllık Aachen ve Sarıyer kardeşlik ilişkilerini yoğun şekilde sürdürdük. Aachen Belediye Başkanı sevgili Sibylle Keupen teklifiyle önce Aachen’da Sarıyer-Platz  açtık, şimdide Sarıyer’de Aachen Meydanını açıyoruz. Bu meydanların gelecek nesiller arası dostluğu pekiştireceğine inanıyorum.’’ diye konuşmasını tamamladı.

 

Aachen Belediye Başkanı Sibylle Keupen açılış töreninde yaptığı konuşmada, yerel yönetimlerin ve bu çerçevede diğer belediyelerle yapılan kardeşlik ilişkilerin önemine değindi. 

Keupen, ‘’ Şimdiye kadar Aachen ve Sarıyer karşılıklı birçok değişim programı yaptı.Kişisel dostluklara çok katkısı olduğu kesin ancak temel konularda sürekli toplumdan gelen talepler doğrultusunda gelişmesi gerekiyor. Kardeşlik protokolümüzü yeniledik. Meslektaşım Şükrü Genç’e bize zaman ayırdığı için teşekkür ediyorum.’’ diye sözlerine son verdi.

Daha sonra belediye başkanları kardeş şehir protokolünü yenileyen imzaları attıktan sonra beraberlerindeki Türk-Alman misafirlerle birlikte iki ülkenin dostluğunun sembolü olan Kefeliköy Aachen Meydanı’nı açtılar.

Kaynak: Ritm