ARTIK YALNIZCA BURUNDAN YAPILAN HIZLI TEST İLE SERFİTİFA ALINAMAYACAK
İsviçre Federal Halk Sağlığı Ofisi’nden Viginie Masserey Çarşamba günü gerçekleşen basın toplantısında yaptığı açıklamada, yapılan testlerde hızlı antijen testlerinin yeterli olmadığını belirtti. Bu sebeple daha doğru sonuçlara ulaşabilmek adına yeni bir uygulamaya gidileceğini ve bunun 16 Kasım itibariyle geçerli olacağını söyledi.

KİMLERE SERTİFİKA VERİLEBİLECEK?
Federal Konsey sertifika için geçerli test yöntemini değiştirdi. Artık hem burundan, mem de boğazdan sürüntü yapılacak. Ve sertifikalar yalnızca bu yeni yöntemle uygulanarak gerçekleştirilen test sonuçları için mümkün olacak.

SERTİFİKALAR NERELERDE GEREKLİ?
İsviçre’de Sertifika gerektiren, Restaurant, Sinema, Toyatro, Eğlence merkezleri, gibi etkinlik ve organizasyonlara gitmeden önce hızlı bir Çovid-19 testine ihtiyacınız var.

YENİ YÖNTEM İLE NELER DEĞİŞECEK
İnselspital ve Bern Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma neticesinde, asemptomatik kişilerde hızlı nazofaringeal testlerin pozitif vakaların ancak yarısını ortaya çıkardığını gösteriyor.

Federal Konsey, sözknusu tedbirin sonucun güvenilirliğini artıracağını ve enfekte kişilerin yanlış negatif test sonucu nedeniyle sertifika alma riskini azaltacağını bildirdi.

Test maliyetlerinin prensipte değişmeyeceği varsayılıyor. Sadece test prosedürü değişiyor. Ayrıca bu yeni yöntemin, doktorların, laboratuvar yöneticilerinin, eczacıların gözetiminde yapılması gerekiyor.

Tags: antijen testiCovid 19Isvicre haberlerisertifikason dakika