Fransa’dan Türkiye’ye tatile gelen gurbetçi ailenin başına gelmedik kalmadı. 

Edirne Kapıkule sınır kapısından ailesi ile birlikte Türkiye’ye giriş yapan M.M, yabancı kimlik ile birlikte 'Mavi Kart' ibraz etmediği ve bu yüzden verilen süreyi aştığı için Muş'ta araç trafik ekipleri tarafından gümrüğe çekildi.

Yaşadıklarını Silayolu.com editörü İbrahim Yırtmaz'a anlatan M.M.: " Oğlumla birlikte memleketimizden Muş’a doğru seyahat ederken trafik ekipleri tarafından durdurulduk. Yapılan inceleme sonrası Türkiye'ye girişte aracıma toplamda 3 Ay süre verilmiş fakat biz 2 yıl verildiğini zannediyorduk. Meğerse mavi kart ibraz etmediğimiz için toplam 3 Ay süre verilmiş ve biz bunu kontrol sırasında öğrendik" diye aktardı.

 

Aracı Oğlu Kullanıyordu

Trafik kontrolü sırasında aracı, yurt dışı ikâmetli fakat yurt dışında '185 gün şartını' yerine getirmeyen M.M.'nin yabancı vatandaş olan oğlunun kullandığı tespit edildiği için ayrıca ceza kesildi.

 

Araç Gümrüğe Çekildi

Trafik memurları, hem aracın Türkiye'de bulunma süresinin geçtiği hemde aracı yetkisiz bir kişinin kullandığı gerekçesiyle aracı bağlayarak Muş'ta gümrüğe çektiler.

 

19 Bin 100 Lira Ceza Ödendi

Aracın Türkiye'de bulunma süresi geçtiği için 8 bin 800 Lira, aracı yetkisiz kişi kullandığı için 4 bin 300 Lira, araç sürücüsünün 6 Ay'dan fazla bir süredir Türkiye'de bulunduğu halde, yabancı ehliyetini Türkçe diline tercüme ettirmemesinden dolayı otopark ve çekici hizmetleri ile birlikte toplamda 6 bin Lira ceza kesildi. Araç günler sonra tüm cezalar dahil 19 bin 100 Lira ödenerek gümrükten çıkarıldı ve 7 gün içerisinde yurt dışı edilmesi üzere işlem yapıldı.

 

Yabancı Ehliyet Tercüme Edilmelidir

Türkiye'de 6 Ay'dan fazla bir süre bulunan yabancı ehliyet sahibi Türk vatandaşlarının, ehliyetlerini 6 Ay sonrasında noter üzerinden tercüme ettirdiklerinde toplamda 2 yıl sorunsuz kullanabileceklerini, yabancı vatandaşların ise toplamda 6 Ay kullanabilecekleri ve sonrasında yabancı ehliyetlerin Türk ehliyeti ile değiştirilmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatmak isteriz.

 

Silayolu.com internet sitesinde paylaşılan haberlerin, kaynak belirtmeden başka platformlarda paylaşılmasının hukuki bir suç olduğunu hatırlatır! Bu uyarıyı dikkate almayan kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatılacağını ifade etmek isteriz.