Telefon dolandırıcıları yine bir vatandaşı daha 'operasyona adınız karıştı' yalanıyla ağına düşürüyor. Adana'da yaşayan Ayfer Çinkitaş isimli yaşlı kadın dolandırıcıların son kurbanı oldu.

Kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılar, telefonla aradıkları yaşlı kadını, "Adın FETÖ'nün Ayfer ablası olarak karışmış" diyerek yaklaşık 3 buçuk milyon lira dolandırdı. Yaşlı kadın gözyaşlarına boğulup para ve altınlarını geri isterken, "Kimseden görmediğim şefkati gördüm. Anneciğim gözlerini GATA'da açtıracağı

Uzun yıllar eşi Mahmut ile birlikte İsveç’te çalışan 2 çocuk annesi Ayfer Çinkitaş (72) 4 sene önce Adana’ya geldi. Merkez Seyhan ilçesine bağlı Reşatbey Mahallesi’nde oturan Ayfer Çinkitaş’ın eşi 3 sene önce hayatını kaybetti. Yaşlı kadın da 3 yıldır kimi zaman Antalya’da yaşayan kızlarının yanında, kimi zaman da İsveç’e gidiş-geliş yaparak hayatını sürdürdü.

 

BİRİKİMİNİ KIZINA VERMEK İÇİN BANKADAN ÇEKTİ

Ancak son zamanlarda sarı nokta hastalığına yakalanan Çinkitaş’ın görme kabiliyeti büyük ölçüde azaldı. İsveç’te eşiyle uzun yıllar çalışarak yaptıkları birikimlerini kızlarına bırakmak isteyen Çinkitaş, geçen 16 Ağustos’ta bankaya giderek bankadaki 200 bin TL’sini ve 67 bin avrosunu çekip evine döndü.

 

ADIN FETÖ’YE KARIŞTI DEYİP DOLANDIRDILAR

20 Ağustos tarihinde ise iddiaya göre, kendisini polis olarak tanıtan bir kadın, 72 yaşındaki Ayfer Çinkitaş ile irtibata geçti. FETÖ terör örgütüne yönelik operasyonlar gerçekleştirdiklerini söyleyen dolandırıcı, ‘Adın FETÖ’nün Ayfer ablası olarak karışmış’ diyerek yaşlı kadından paralarını incelenmek üzere vermesini, operasyon sonunda da paraların kendisine geri verileceği söyledi.

Kaynak ve Fotoğraf: https://www.hurriyet.com.tr