Cuma gecesi Hollanda'nın Rotterdam kenti Charlois semtinde çıkan yangında Burak Ateş (36) olduğu belirlendi.

 Sonhaber'de yer alan habere göre; Burak Ateş’in ablası Arzu Ateş, olayı vefat eden kardeşinin bir komşusu tarafından öğrendiklerini ve doğruluğunu araştırırken, Rotterdam polisinden bir telefon aldıklarını belirtti.

Pazar günü aileyi arayan polis, Burak Ateş’in çıkan yangında hayatını kaybettiğini teyit ederek, başsağlığı diledi.

Abla Arzu Ateş’in aktardığına göre, Burak, 2016 yılında evlenerek Hollanda’ya geldi. Bir müddet iyi giden evliliği daha sonra bozulunca eşinden ayrıldı ve yangının çıktığı Pleinweg caddesindeki dairede oturmaya başladı. Burak Ateş ve ayrıldığı eşinin 5 yaşında bir kız çocuğu bulunuyor.

Arzu Ateş, kardeşinin ölümünü şüpheli bulduklarını, yangının yaşandığı gün Burak ile telefonda konuştuklarını ve kardeşlinin tehdit aldığını belirttiğini kaydetti. Yetkililerden cinayet şüphesinin de araştırılmasını istediğini aktardı.

Cuma gecesi saat 02:30 sıralarında çıkan yangın itfaiye ekiplerinin birkaç saat yoğun çabaları sonucu kontrol altına alınmıştı. Yangın sırasında tedbir amaçlı olarak 16 daire tahliye edildi. Çıkan dumandan 5 kişi zehirlendi ve olay yerine gelen ambulans ekipleri tarafından tedavi edildi.