Gurbetçilerin yaşadıkları ülkelere dönmesiyle işlerin azaldığını söyleyen esnaflardan biriside Eskişehir’de oto yıkamacılık yapan esnaf oldu. 

Geçtiğimiz yaz mevsiminde bekledikleri iş yoğunluğunu yakalayamadıklarını ifade eden Toğrul, vatandaşların otomobil bakımlarını ikinci plana attıkları konusunda düşünceleri olduğunu dile getirdi.

 

Kışın işler yarı yarıya düşüyor

Toğrul, maliyetlerin artmasına rağmen fiyatlarını sabit tutmaya çalıştıklarının altını çizerken, “Maliyet ve iş gücü artsa da fiyatlarımızı arttırmamaya gayret ediyoruz ama vatandaşlar mevcut fiyatları bile beğenmiyorlar. Zaten işler kış döneminde yarı yarıya düşüyor” dedi.

 

Yaz bitti işler azaldı
Oto yıkama sektöründe en hareketli dönemin yaz mevsimi olduğunu belirten Fahri Toğrul, her geçen dönem hareketliliğin biraz daha azaldığını söyledi. Yaklaşan kış sezonunda da normal gidişatın altına düşebileceklerini ifade eden Toğrul, “ Yaz dönemi bitince işlerimiz azaldı. Gurbetçiler varken araç yıkama da artıyordu. Gurbetçiler de gidince günlük otomobil yıkama sayımız 25 civarından, 15 civarına kadar düştü” dedi.

Kaynak ve Fotoğraf: arti33.com