Almanya’da pazar günü 3.'sü düzenlenen Avrupa Türk Medya Zirvesi büyük bir çoşkuyla Duisburg'ta gerçekleşti.

Avrupalı Türklerin yakından takip ettiği Kanal Avrupa'nın imtiyaz sahibi Alipaşa Akbaş beyin öncülüğünde organize edilen " Avrupa Türk Medya" zirvesine, çevredeki yerel yöneticiler,bazı bölgelerin T.C.konsolosları, Avruplı Türk iş insanları,Türk sporcuları,Avrupa'da yayın yapan birçok Türk basın ve yayın mensubu emekçisinin yanı sıra Türkiye'den de birçok bürokrat katıldı.

Gerçekleşen çalıştaya bizlerde nazik davet üzerine Silayolu.com YKB. Sn. Sezai Koç ve editörümüz İbrahim Yırtmaz ile birlikte katılım sağladık.

 

Gurbetçi Vatandaşlara Müjde Verildi

Duisburg'un Neukirchen-Vluyn kasabasında VIVA EVENTHOUSE salonunda gerçekleştirilen çalıştaya, Türkiye'den katılım sağlayan siyasiler arasında en çok ilgiyi gören ve " Yılın en başarılı siyasetçisi " ödülüne layık görülen AK Parti genel başkan yardımcısı ve dış ilişkiler başkanı İstanbul milletvekili Sn.Zafer Sırakaya , Silayolu.com'a verdiği reportajda gurbetçi vatandaşlarımıza birkaç müjde verdi.

Sırakaya, öncelikle T.C. Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan'nın gurbetçi vatandaşlarımıza selamlarını ilettiğini aktararak başladığı konuşmasına; "Ülkemi seviyorum,milletimi seviyorum ama Avrupalı Türklere aşığım" sözleri sonrası yurt dışında yaşayan gurbetçi vatandaşlarımıza, seçim öncesinde verdikleri vaatlerin bire bir takipçisi olduklarını; verdiğimiz sözlerin zamanı geldiğinde daha öncekiler gibi yerine getirileceğinden gurbetçi vatandaşlarımızın hiç şüphesinin olmaması gerektiğini belirttti.

 

Avrupalı Türklerin ilk olarak silayolu.com'dan öğrendiği "Emekli vatandaşlarımızın yabancı plakalı araçları için Türkiye'de 2+2 yıl" kalabileceğine dair ve tüm gurbetçi vatandaşlarımız için 120 gün olan cep telefonu kullanım süresinin uzatılacağının müjdesini verdi.En azından birinci neslimizi rahatlatabilecek bu çalışmanın yakın zamanda kamuoyuyla paylaşacaklarını ” dile getirdi.

 

Haber ve Fotoğraf: Silayolu.com

Silayolu.com internet sitesinde paylaşılan haberlerin, kaynak linki verilmeden başka platformlarda paylaşılmasının hukuki suç olduğunu hatırlatır! Bu uyarıyı dikkate almayan kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatılacağını ifade etmek isteriz.