Denizli'de düğüne giden otobüsle  kum yüklü kamyonunun çarpıştığı kazada ölenlerin sayısı 7'ye yükseldi. Ölenlerden 5'i İzmir'de, 2'si ise Aydın'da son yolculuklarına uğurlandı.

İzmir'de toprağa verilen Necati Özcan (67) ile eşi Emel Özcan'ın (66), yeğenin düğün merasimine katılmak için Almanya'dan 10 gün önce İzmir'e geldi öğrenildi. Denizli Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınan yaralı kamyon şoförü Bekir Atman'ın ise jandarmaya verdiği ilk ifadesine ulaşıldı.

Kaza, 04 09.2023 tarihinde saat 05.00 sıralarında, Denizli- Ankara kara yolunun Honaz ilçesi Kocabaş Mahallesi kesiminde meydana geldi. Afyonkarahisar'dan Denizli yönüne giden Bekir Atman'ın kullandığı 34 DZP 704 plakalı kum yüklü kamyon, refüjü aşıp, bariyerleri parçalayarak karşı yönden gelen İbrahim Sungur yönetimindeki 48 E 4505 plakalı otobüse çarptı. Çarpışmanın şiddetiyle kamyon ve otobüs şarampole devrildi. Kazada, otobüsteki polis memuru Birol Küçük, Ümran Yıldız, Bahar Şahar, Engin Güler, Derya Can ve Emel Özcan hayatını kaybetti. Hastanede tedaviye alınan kazada ölen Emel Özcan'ın eşi Necati Özcan da dün hayatını kaybetti. Böylelikle kazada ölenlerin sayısı 7'ye çıktı. 9'u ağır 41 yaralının ise tedavisinin sürdüğü belirtildi.

 

'DİREKSİYON KİLİTLENDİ'

Yoldan geçen diğer araç sürücülerinin ihbarı üzerine kaza yerine jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Araçlardan çıkarılan yaralılar, ambulanslarla çevre hastanelere kaldırıldı. 48 kişinin bulunduğu otobüstekilerin İzmir'den Kayseri'deki bir düğüne giderken kazanın meydana geldiği öğrenildi.

Kaynak ve Foto: www.hurriyet.com.tr