1999 yılında Hollandaya gelen ve 22 yıl ticaretle uğraştıktan sonra memleketine kesin dönüş yapan gurbetçi Ulvi Akdemir, doğup büyüdüğü toprakların belediye başkanı oldu.

 

Hollanda’da uzun yıllar sera ve inşaat işiyle uğraştıktan sonra Türkiye’ye dönüş yapma kararı alan Ulvi Akdemir, baba ocağı olan Doğankent Beldesine geldi. Beldede küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapmaya karar veren Akdemir, kendi imkanlarıyla ilk olarak 88 kangal ırkı koyun alarak besiciliğe başladı.

 

Doğup büyüdüğü topraklarda gençlere örnek olup onları istihdama teşvik etmek isteyen Akdemir, hayvan sayısını 5 yılsonunda 600’e çıkartarak ekonomiye de katkı sağlamaya başladı.

 

Doğankent Beldesinde işsizliğin önüne geçmek ve istihdama yönelik hazırladığı projeleri hayata geçirerek gençlerin beldeden göç etmesini engellemek isteyen Akdemir, belediye başkanı olmaya karar verdi. 31 Mart Mahalli İdareler Seçiminde Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) adaylığını koyan Akdemir, 31 Mart gecesi bin 71 seçmenin 780’ninin teveccühünü alarak Doğankent Belde Belediye Başkanı oldu. 

Mazbatasını alarak göreve başlayan Doğankent Belde Belediye Başkanı Akdemir, istihdama yönelik projeleri hayata geçirerek göç vermeyen çalışan, üreten bir belde için kolları sıvadı.

Kaynak ve Fotoğraf: İhlas Haber Ajansı