Her yıl yüzbinlerce gurbetçi vatandaşımız sıla yolu üzerinden Türkiye'ye seyahat ediyor. Bu yılda izin sezonun başlamasının ardından gurbetçi vatandaşlarımız akın akın gerek karayolu gerekse havayolu ile memlekete giriş yapmaya devam ediyor.

Bu gurbetçi vatandaşlarımızın arasında öyleleri var ki, malesef binlerce hatta yüz binlerce miktar nakit dövizi; sınır kapılarında beyan etmedikleri için tabiri caizse kaptırmaya devam ediyor.

Bu konuda bir çok haber ve bilgilendirme paylaşımları yapmamıza rağmen bu yılda sınır kapılarında milyonlarca Avro'ya el konuldu.

Bulgar yetkilileri tarafından yapılan açıklamada bir kaç gün önce tek seferde ele geçirilen en fazla miktar olan 900 bin Avro dövizle birlikte  "  2023 yılının ilk 6 Ay'ın da toplamda 10 milyon Avro beyan edilmemiş nakit paraya" el konulduğu ifade edildi.

Karayolu ve havayolu fark etmeksizin seyahat eden 18 yaş ve üzeri yolcuların kişi başı kendi üzerlerinde veya şahsi özel eşyası içerisinde bulunmak kaydıyla " 9999 Avro'yu " beyan etmeden beraberinde götürebileceklerini, bu rakamın üzerinde olan miktarın seyahat öncesi " Nakit Beyan Formu " doldurularak tüm sınır kapılarında beyan edilme zorunluluğu olduğunu değerli okurlarımıza hatırlatmak isteriz.