Almanya’da koalisyon hükümeti ülkedeki tüm ailelere 500 Avroluk iklim parası vereceğini duyurdu. Ödemelerin 2025 yılında yapılacağı açıklandı.

Almanya’da hükümet, yüksek enflasyonla mücadele ederken vatandaşların cebini rahatlatmak için tüm hanelere iklim parası adı altında 500 Avro vereceğini duyurdu.

Almanya’da koalisyon hükümetinin 2021 yılında anlaştığı ancak 3 yıl geçmesine rağmen vermediği ‘iklim parasının’ gelecek yıl verilecek.

 

“Tüm haneler yararlanabilecek”

Alman Tüketici Örgütleri Federasyonu (Vzbv) başkanı Ramona Pop, “Federal hükümetin karbondioksit vergisinden elde edilen geliri bir iklim parası aracılığıyla tüm tüketicilere geri ödemesi gerekiyor. Aksi takdirde karbondioksit vergisi, yüksek enerji fiyatlarına ek olarak insanlar için ek bir mali yük olacak” açıklamasını yaptı.

 

 

Karbondioksit vergisi ton başına 45 Avro

Konuyla ilgili açıklama yapan Maliye Bakanı Christian Lindner, hanelere yapılacak ödeme sisteminin 2025 yılına kadar hazır olacağını ve ödemelerin aynı yıl yapılacağını söyledi.Ayrıca Almanya’da karbondioksit vergisinin ton başına bu yıl için 45 Avro olduğu açıklandı.

Kaynak: arti33.com