Fransa'ya AB ülkelerinden getirilen tütün ve alkollü mamüller ile ilgili sınırlamalar kaldırıldı.Fakat ürünlerin kişisel kullanım amaçlı olması gerekiyor.

Fransa Ticaret Bakanı Thomas Carenave, Fransız tüketiciler artık daha fazla miktarda tütün ve alkollü ürünleri kişisel kullanım amaçlı olarak AB ülkelerinden getirebileceklerini duyurdu. 

Sonhaber'de yer alan habere göre; daha önce AB'den kişi başına sadece bir karton sigara, 50 puro ve 250 gram tütün getirilmesine izin veriliyordu. Yeni düzenlemelerle bu limitler kaldırılıyor, ancak bireylerin getirilen ürünlerin kişisel kullanım amaçlı olduğunu kanıtlaması gerekecek.

Bakan Carenave düzenlenen basın toplantısında, aynı şekilde alkollü içeceklerle ilgili sınırlamaların da ortadan kalktığını belirtti. Bununla birlikte, gümrük memurlarının rutin kontrollerinin devam edeceğini ve satış amacıyla getirilen ürünlerin tespit edilmesi durumunda cezai işlemlerin uygulanacağını vurguladı.

Ancak bu değişiklikler yalnızca AB ülkelerinden gelen ürünler için geçerli olacak. AB dışı ülkelerden Fransa'ya getirilen tütün ve alkollü ürünler üzerindeki sınırlamalar devam edecek. Bu karar, Fransız tüketicilerin AB ülkelerinden daha fazla miktarda tütün ve alkollü ürün getirmelerine olanak tanıyacak.