Olay, 3 ay önce Fransa’nın Soissons kentinde meydana geldi. Türkiye’de bir nakliye şirketinde çalışan 46 yaşındaki Veli Akar, Soissons’da kalp krizi geçirdi. 3 aydır yoğun bakımda yatan Türk vatandaşı Veli Akar ambulans uçakla Türkiye’ye götürüldü.

 

 

3 ay boyunca yoğun bakımda kaldı

Akar’ın tedavisiyle ilgilenen Soissons hastanesinde resüsitasyon doktoru olarak görev yapan Olivier Passouant, “Hastanın kalbi durmuştu. Kalbi durduğu ettiği için ECMO (kalp ve solunum desteği) verdik. Durumu ağırlaşınca da Paris’teki La Salpêtrière hastanesine nakledildi. Durumu iyiye gidince Soissons hastanesindeki yoğun bakım ünitesine geri döndü ve yoğun bakımda 3 ay kaldı” dedi.

 

 

Türk dernekler destek verdi

Fransa’da herhangi bir akrabası olmayan Akar için Türk derneklerle irtibata geçen hastane yönetimi, Turan Baltepe başkanlığındaki dernek, Veli Akar için manevi destek sağladı. Tedavi sürecinde Türk vatandaşının yanında olan dernek yönetimi, Akar’ın Türkiye’deki ailesiyle de görüşmesini sağlayarak moral verdiler.

 

 

“Bu hastane bana ikinci bir hayat şansı verdi”

Tedavisi tamamlanan Akar, hastane yönetimine teşekkür etti: “Ülkeme geri döneceğim için çok mutluyum ama bir taraftan da üzgünüm burada bir ailemi kaybediyorum. Size ne kadar teşekkür etsem az bu hastane bana ikinci bir hayat şansı verdi. Sizi asla unutmayacağım” dedi.Veli Akar, Türkiye Sağlık Bakanlığının gönderdiği ambulans uçakla Türkiye’ye geri götürüldü.

 

 

Hastane masrafları 270 bin Avro

Soissons hastanesinin sosyal hizmetler departmanında müdür yardımcısı olarak görev yapan Philippe Abbas, “Türk konsolosluğuyla irtibata geçerek durumu bildirdiğimizde 48 saat sonra Akar’ın çalıştığı nakliye şirketine ulaştık ancak haftalar geçmesine rağmen çalışanının durumuyla ilgilenmeyince tekrardan durumu konsolosluğa bildirdik. Bu kez iş vereni, 270 bin Euro olan hastane masraflarının tamamını karşıladı” dedi.

Kaynak ve Fotoğraf: arti33.com