Bulgarista Kaptan Andreevo gümrük kapısında gümrük memurları, otomobil aksesuarlarının bulunduğu kutulara gizlenmiş 787.000'den fazla sigara tespit etti.

Gümrük memurları Türkiye'den ülkeye giren bir tırı kontrol ederken 787 bin 800 adet (39 bin 390 paket) kaçak sigara ele geçirdi.  
10.12.2023 tarihinde Bulgar plakalı yarı römorklu bir tır kontrol noktasına geldi. Bulgar ve Türk çifte vatandaşlık sahibi sürücü, Türkiye'den Büyük Britanya'ya grupaj eşya taşıdığını beyan etti. Araç kapsamlı bir gümrük muayenesi için seçildi. Özel X-ışını ekipmanıyla yapılan kontrol eylemleri sırasında müfettişler, beyan edilen yüke sahip yarı römorkta şüpheli yoğunluk alanları tespit ediyor. Fiziksel bir kontrol gerçekleştirildi ve bu sırada müfettişler, araba aksesuarlarının bulunduğu sekiz ahşap kutu ve bunların altına gizlenmiş karton kutu sigaraları keşfetti. Üç farklı markaya ait 787.800 paket (39.390 paket) sigara ele geçirildi. 

Ele geçirilen tütün ürünlerinin piyasa değerini 247.645 leva ( 124 Bin €) olduğu tahmin ediliyor

Olayla ilgili soruşturma yapan gümrük müfettişi tarafından Haskovo Bölge Savcılığı'nın gözetiminde yürütülen bir ön duruşma başlatıldı.

Haber: Silayolu.com
Fotoğraf:
Bulgarista Gümrük Müdürlüğü