Almanya’da sosyal yardım dolandırıcılıklarına bir yenisi eklendi. Ukraynalı sığınmacı 4 kişilik bir ailenin Almanya’dan sosyal yardım alıp, Ukrayna’da yaşadığı ortaya çıktı. 4 kişilik ailenin, sosyal yardım almaya hak kazandıktan bir kaç ay sonra Ukrayna’ya döndüğü, 40 bin avroya yakın yardım aldığı tespit edildi.

Rusya-Ukrayna savaşı sırasında Batı Ukrayna'dan Almanya'ya  gelen dört kişilik bir aile vatandaşlık başvurusunda bulunduar ancak aile bir kaç Ay memleketlerine döndü. Alman yetkililer ailenin bu durumunu fark etmedi.

2023'ün başında savaşın uzun süreceği, ancak Batı Ukrayna'nın o zamana kadar nispeten kurtulmuş olduğu anlaşılınca, Ukraynalı aile ilk olarak anavatanlarına dönme kararı aldı. Ancak 2023'te kışın başlamasıyla birlikte Schleswig-Holstein eyaletine geri döndüler.

Artık altı yaşında olan ilk çocuğun bir kreşe değil, okula ihtiyacı vardı. Çocuklarını okula kaydettirmek istediklerinde, Ukraynalılar ailenin neredeyse bir yıl süren yokluklarında Almanya'dan destek almaya devam ettikleri ortaya çıktı.

Haber: Silayolu.com
Silayolu.com internet sitesinde paylaşılan haberlerin, kaynak linki verilmeden başka platformlarda paylaşılmasının hukuki bir suç olduğunu hatırlatır! Bu uyarıyı dikkate almayan kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatılacağını ifade etmek isteriz.