Yıllardır gerek silayolu.com internet sayfamızda gerekse sosyal medya hesaplarımızda uyarı ve bilgilendirme haberleri yapmamıza rağmen sınır kapılarında döviz ve altın yakalatma vakaları devam ediyor. Takipçilerimiz ve okurlarımız bu gibi haber paylaşımlarına alışkınlar. Fakat bu sefer akıllara durgunluk veren bu kadarıda olmaz dedirten üç olay, Bulgaristan ve Sırbistan sınır kapılarında gerçekleşti.

Sırbistan'da yaşanan ilk vakada Türk asıllı Fransız vatandaşı Türkiye'den Avrupa'ya dönüşte Mercedes Vito marka aracın koltukların altında 2 yiğenini kaçırmak isterken gümrük yetkilileri tarafından yakalandı.

İkinci vakada ise Türkiye'den İsviçre'ye seyahat eden gurbetçi ailenin içerisinde bulunduğu VW Sharan marka otomobilde bir kadın yolcunun eteğinin altında bir akrabasını kaçak olarak geçirme girişini engellendi.

Sırbistan'da gerçekleşen vakada, Türkiye'den Almanya'ya doğru ilerleyen içerisinde gurbetçi bir ailenin bulunduğu bir aracın bagaj bölümüne özel olarak yapılan bölmede, iki kaçak yolcu tespit edildi.

Yaşanan her üç olay sonrası sorumlular tutuklandı ve araçlarına insan kaçakçılık yapıldığından dolayı el konuldu.

Kaynak: Ahmet Serttaş