Sırbistan gümrük yetkilileri, polisle iş birliği yaparak, önceki günlerde Gradina sınır kapısından toplam değeri 8,3 milyon dinar ( 70 bin €)  biraz üzerinde olduğu tahmin edilen altın takı ve gram altın kaçakçılığına yönelik iki girişimi engelledi.

İlk Olay, evli ve üç çocuklu bir çiftin Almanya'dan Bulgaristan'a gitmekte olduğu yabancı plakalı bir Audi Q7'nin çıkış kontrolü için kuyruğa gelmesiyle ortaya çıktı. 

23 Aralık'ta beş kişilik bir ailede neredeyse 1,2 kilogram ağırlığında ve neredeyse 7,3 milyon dinar değerinde beyan edilmemiş mücevherin hafta sonu kaydedildi. 

Yapılan ölçümlerde toplam 1.174 gram altın takı olduğu belirlendi. Bunların arasında en çok 59 adet altın zincir, 22 adet altın bilezik ve 17 adet yüzük yer aldı. Çift, yalnızca kişisel eşyalarını taşıdıklarını söyleyerek beyan edecekleri bir şey olmadığını söylesede  gümrük memurları iddiaları doğrulamaya karar verdi. 32 yaşındaki eşin, ülkeye girişte beyan edilmeyen altın takılarla dolu bir sırt çantasına sahip olduğu, yolcularda ise gerekli mal beyanı belgesinin bulunmadığı kısa sürede tespit edildi.

Bulunan altının değerinin aracın değerinin üçte birini aştığı tahmin edildiğinden, yargılama sonuna kadar geçici olarak araca el konuldu.

Diğer olay ise, 22 Aralık'ta aynı geçiş noktasında gümrük görevlileri, yolcu koltuğunun altına gizlenmiş farklı ağırlıklardaki dokuz küçük külçe altın kaçırma girişimini engelledi. 

Türkiye - Büyük Britanya güzergahında seyahat eden evli çifte ait  Toyota Verso otomobilin, ülke girişinde detaylı inceleme için ayrılmasıyla ortaya çıktı. Her ne kadar rapor edecek bir şeyleri olmadığını iddia etseler de, yapılan detaylı incelemede, adı geçen koltuğun altında, değeri bir milyon dinarın üzerinde olduğu tahmin edilen, toplam ağırlığı yaklaşık 150 gram olan yatırım altınının bulunduğu kişisel bir çanta ortaya çıktı. 

Kaçak altının değeri aracın değerinin üçte birini aştığı için değeri 800 bin dinar civarında olduğu tahmin edilen otomobil, işlem sonuna kadar el konuldu. 

Haber: Silayolu.com
Fotoğraf: Sırbistan Gümrük Müdürlüğü

Silayolu.com internet sitesinde paylaşılan haberlerin, kaynak linki verilmeden başka platformlarda paylaşılmasının hukuki suç olduğunu hatırlatır! Bu uyarıyı dikkate almayan kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatılacağını ifade etmek isteriz.