Daha önce ilk olarak silayolu.com'un gurbetçi vatandaşlara duyurduğu ve müjdesini verdiği bir kolaylık hayata geçiriliyor.

Sıla Yolu Avrupa Türk Otomobil derneği ve silayolu.com olarak konuyu sürekli gündemde tutarak ve vatandaşarımızında bize verdiği destek ile bir kamuoyu oluşturarak 2+2 çalışmaları nihayetinde sonuç verdi. 

Ak Parti genel başkan yardımcısı İstanbul milletvekili Sn. Zafer Sırakya resmi bilgiyi paylaştı.

1 Ocak 2024 tarihi itibari ile yurt dışından emekli olmuş T.C. vatandaşı ve mavi kart sahibi yabancı vatandaşların, yabancı plakalı araçları için maksimum verilen 730 günlük süre, taşıt yurt dışına çıkarılmadan bir defaya mahsus 730 gün ek süre verilecektir ve bu uygulamadan şuanda Türkiye'de olan araçlarda yararlanabilecektir.

 

Yurt dışından getitilen mobil cihazlar için Türkiye'de 120 gün olan kullanım süresi 180 güne çıkartılıyor 

Yurt dışı cep telefonlarına e-devlet üzerinden “Geçici haberleşme” başvurusu yapılması Türkiye'de kullanım süresi 2 defaya mahus olarak 30’ar gün uzatılabilecek.

Silayolu.com internet sitesinde paylaşılan haberlerin, kaynak linki verilmeden başka platformlarda paylaşılmasının hukuki suç olduğunu hatırlatır! Bu uyarıyı dikkate almayan kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatılacağını ifade etmek isteriz.