İzine gidecek vatandaşlarımızın defalarca uyarılmasına rağmen maalesef hala pasaport ile sorunlar ve yeşil kartla ilgili bazı sorunların yaşanılıyor.

Vatandaşlarımızın özellikle yola çıkmadan önce tüm evraklarını kontrol etmelerini bir daha tavsiye ediliyor.Karayolu Güzergahı üzerinde bulunan gümrük kapılarında, sınır polisleri pasaportla birlikte hemen “Yeşil sigorta kartı, ruhsat ve araç başkasına ait ise vekalet” istiyorlar. Bazı vatandaşlarımızın süresi dolmuş Pasaport veya süresi geçmiş Yeşil kartlarıyla yola çıktıkları gözlenmekte.

Sırbistan’da Yeşil Kart uygulaması Kalktı.Ancak diğer ülkeler de istendiği için Yeşil  Kartı yanınızda bulundurmanızda fayda var.

Yeşil Kartın süresinin dolması ya da hiç olmaması, karayolunda yolculuk yapan gurbetçilerimize pahalıya mal oluyor. Vatandaşlar ,Yeşil kartlarının olmamasından dolayı Extra bir Kaza sigortası yaptırmak zorunda kalıyorlar. Yeşil kartlarının geçilen ülkelere göre de yapılan 1 aylık extra Kaza sigortasının fiyatları da değişiyor. Yola çıkacak vatandaşlarımız için bir kez daha yola çıkmadan önce tüm evraklarını ve yeşil Kartlarını kontrol etmeyi ihmal etmemelerini hatırlatıyoruz.

SilaYolu.com