2023 izin sezonun bitmesine rağmen nadirende olsa gurbetçi vatandaşlarımızın sıla yolu seyahati devam ediyor.

Her yıl olduğu gibi bu yılda Bulgaristan ve Sırbistan sınır kapılarında milyonlarca Avro nakit paraya ve  milyonlarca Avro değerinde değerli altın takıya el konuldu. İnternet sitemiz ve sosyal medya hesaplarımızdan uyarı ve bilgilendirme paylaşımları yapmamıza rağmen halâ bu gibi vakâlar malesef devam etmekte. 

Bununla birlikte trajikomik vakâlarda yaşanmakta.Her nekadar gıda ve bitki konusunda Hırvatistan gümrük kapıları ön plana çıksada, bu sefer adres farklı oldu.Hafta sonu Sırbistan'da yaşanan olayı bir aile yakını Silayolu.com'a anlattı.

 

2 Kg Kurabiye İçin 150 Avro

Almanya’dan Türkiye’ye tatile giden zonguldaklı aile dönüş yolunda Sırbistan’da detaylı aramaya tabi tutuldu. Gümrük memurlarının "aracınızda ve üzerinizde gümrüğe tabi herhangi bir şey var mı ?" sorusuna hayır cevabı veren ailenin aracında detaylı arama yapıldı. 

Herhangi usülsüz bir şey bulamayan gümrük memurları, araçta bulunan 2 kilogramlık kurabiye için toplamda 150 € para cezası kesti. 

Silayolu.com internet sitesinde paylaşılan haberlerin, kaynak belirtmeden başka platformlarda paylaşılmasının hukuki suç olduğunu hatırlatır! Bu uyarıyı dikkate almayan kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatılacağını ifade etmek isteriz.