Almanya'dan Türkiye'ye karayolu ile tatile giden 4 kişilik aileye dönüş yolunda Macaristan'da gümrük yetkilileri geçişlerine izin vermedi.

Türkiye'ye sorunsuz bir şekilde sıla yolu üzerinden seyahat eden aile, araç içerisinde bulunan annenin oturum kartının son kullanma tarihi bittiği için Sırbistan'dan Macaristan'a açılan Röszke sınır kapısından geçişine izin verilmedi.

Yaşadıklarını silayolu.com'a anlatan ve isminin gizli kalmasını talep eden baba:" Seyahate başlamadan önce eşimin T.C. Pasaportunu yeniledik. Eski ve yeni pasaportla Türkiye'ye gidişte hiçbir sorun yaşamadık. Dönüş yolunda Türkiye,Bulgaristan ve Sırbistan'da da sorun yaşamadık.Fakat Macaristan yetkilileri eşimin oturum kartının tarih süresi bittiği için geçişimize izin vermedi. Biz oturum kartı süresiz 'Niederlasungerlaubnis' olduğu için sorun olmaz diye düşünüyorduk fakat yanılmışız" diye aktardı.

Baba, gerek T.C. konsolosluğu gerekse Sırbistan Alman Konsolosluğu ile irtibata geçmeye çalıştıklarını fakat hafta sonu olduğu için gerekli mevkilere ulaşamadıklarını ifade etti.

Aile şuanda Sırbistan'da konsolosluğun açılmasını bekliyor. Olumlu gelişme yaşandığı taktirde güncellemeler habere eklenecektir.

Güncelleme: Aile Macaristan'nın Tompa sınır kapısından yetkililerin dikkatsizliğinden faydalanarak geçiş yapabildi.