Edirne Valisi Yunus Sezer'in Kapıkule Gümrük Kapısı’nda gerçekleştirdiği basın açıklamasında pandemi nedeniyle durdurulan yaya geçişlerinin bugün itibariyle başladığını duyurdu. 

Her sene artarak devam eden araç ve yolcu girişi olduğunu belirten Vali Sezer, “Geçtiğimiz yıl 4 milyon 645 bin civarında olan araç geçişi, bu yıl 5 milyon 106 bin 543’e ulaştı. Yolcu sayısı da yüzde 10 artışla 2022 yılında 12 milyon 323’e ulaşırken, 2023 yılında ise 13 milyon 500 bine çıktı. Geçişlerin hızlı ve kolay yapılabilmesi için personel ve peron sayıları artırılarak ilave tedbirler alındı.”dedi. 

Yaya geçişlerinin yeniden başlamasıyla ile ilgili yoğun bir talep olduğunu dile getiren Vali Sezer “2020 yılında pandemi nedeniyle sınır kapılarında yaya geçişleri durdurulmuştu. Hem Bulgaristan hem Yunanistan ve Türkiye tarafından yaya geçişlerin yeniden başlaması ile ilgili yoğun bir talep vardı. Bu hafta, vatandaşlarımız mağdur olmasın diye deneme yaptık. Pandemi nedeniyle sınır kapılarında kapatılan yaya geçişlerini bugün itibariyle yeniden başlatıyoruz.”dedi.