Geçtiğimiz Temmuz Ay'ında Türkiye'ye açılan Yunanistan'ın Kipi sınır kapısında talihsiz bir olay yaşanmıştı. 

Fransa'da yaşayan gurbetçi vatandaşımız Mutlu Alıntı ve ailesi tatil yapmak için sıla yolu üzerinden Türkiye hareket etmişti. Gurbetçi vatandaşımız Türkiye'ye açılan Yunanistan'ın Kipi sınır kapısında epilepsi hastası bir Yunan vatandaşı ile sıra yüzünden tartışma yaşadı.

Yaşanan sözlü tartışma akabinde, olaydan uzun bir süre sonra epilepsi hastası Yunan vatandaşı şahıs; aracının yanında nöbet geçirerek bayılması sonrası kaldırıldığı hastanede birkaç gün sonra hayatını kaybetmişti. Hiçbir fiziki müdahale olmamasına rağmen olay yerinde bir kadının " bu yaptı" demesi üzerine delilsiz ve şahitsiz olarak gurbetçi vatandaşımız Mutlu Atılan göz altına alındı ve 7 Temmuz'dan beridir Yunanistan'da gözaltında tutulmaktadır.

Basında Yer Alan Haberler Gerçeği Yansıtmamaktadır.

Konuya ilk andan itibaren müdahil olan Avusturya'nın sevilen yüzü Kanal 7 Avrupa televizyon kanalında "Avrupa'da ki Anadolu" adlı programın yapımcısı ve sunucusu gazeteci Ahmet Serttaş silayolu.com'a verdiği reportajda olayı ve süreci değerlendirdi.

Serttaş: Bugün konuyla ilgili basında yer alan " Devlet Gurbetçi Vatandaşına Sahip Çıktı" haberini hayretler içerisinde okuduğunu ve bu haberin gerçeği yansıtmadığını, gerekli yerlere mesaj yazdığını" aktardı.

Olayın aslını ve süreci silayolu.com'a anlatan Serttaş: " Yaşanan talihsiz olay ile ilgili ilk andan itibaren gerek Mutlu gerekse ailesi ile iletişimdeyim. Olayın en başından beridir elimizden ne geliyorsa yapmaya gayret ettik. Aileye malesef ne başkonsolosluk, ne büyükelçilik, nede devletimizin bir yetkilisi yardım etmedi. Avukatı bile aile birlikte kendi çabalarımızla bulduk. Bulduğumuz avukatlar bile karşı tarafa çalıştı. Mutlu'nun ve eşinin verdiği ifadeleri bile tercümanlar tarafından karşı tarafın lehine olacak şekilde yanlış tercüme edildi. Olaya şahit olan ve Türkiye'de yaşayan 80 yaşlarında yaşlı çift, kendi imkânları ile ifade vermeye geldiler fakat ifadeleri alınmadı. Konsolosluğu arayıp yardım istedik fakat kimse yardımcı olmadı. Avukatları azledip yeni avukat tuttuktan sonra kendi imkanlarımızla olaya şahit olan yaşlı çiftimizi tekrar ifade vermek için evlerinden alarak Yunanistan'a getirdik. " diye ifade etti.

Serttaş sözlerine: " Üzülerek söylemeliyimki malesef devletimiz bu konuda sınıfta kalmıştır. Basında yer alan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. T.C. devlet yetkililerinin biran önce bu olaya müdahil olmaları gerektiğini ve somut adımların ivedilikle atılmasının elzem olduğunu " aktardı.