Bulgaristan Lesovo gümrük memurları tarafından bir gün içinde iki Tırda yapılan iki ayrı incelemede 168.000 adet (8.400 kutu) kaçak sigara ele geçirildi. Kayıt dışı sigaralar, çorap kutularının arasına ve bir römorkun yedek lastiğine saklanmıştı.

İlk olayda 29.01.2024 tarihinde saat 06.20 sıralarında bir Türk vatandaşının kullandığı Tır Lesova gümrüğüne geldi. Şoförün sunduğu belgelere göre Türkiye'den Almanya ve Hollanda'ya grupaj eşya taşıyordu. 

Özel X-ray ekipmanıyla yapılan gümrük muayenesi sırasında denetçiler, beyan edilen kargodaki şüpheli alanları tespit etti. Fiziksel bir inceleme gerçekleştirildi ve bu sırada gümrük yetkilileri, kargo kartonlarında, beyan edilen çorapların aynı kartonları arasına gizlenmiş, kaçak sigaraları tespit etti. Toplamda 155.000 adet (7.750 paket) çeşitli markalara ait sigara ele geçirildi.

Aynı gün başka bir Tır römorkunun yedek lastiğinde 13 bin adet (650 paket) kaçak sigara daha bulundu. Türk vatandaşı olan sürücü, Türkiye'den İngiltere'ye mobilya taşıdığını beyan etti. X-ray cihazıyla yapılan gümrük muayenesinde treylerin yedek lastiğinde standart dışı yoğunluk tespit edildi. Lastiği söktükten sonra içinin sigara dolu olduğu görüldü.

İki kamyon şoförü hakkında idari ihlal davası açıldı ve idari cezai işlem başlatıldı.

Yalnızca bu yılın Ocak ayında, Lesovo gümrüğünde 323.020 adet kaçak sigara ele geçirdi. 2023 yılında ise toplamda 4 milyon 367 milyondan fazla sigara ele geçirildi ve bu miktar bir önceki yıla göre iki kat fazla.  

Haber: Silayolu.com