Zonguldak’ta geçen yıl 78 yaşındaki gurbetçi Ali Genç’i keser ile vurarak öldüren cinayet sanığı Fikret C. hakkında "tasarlayarak canavarca hisle kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

Çaycuma ilçesine bağlı Temenler köyünde geçen yıl Temmuz ayında yaşanan olayda gurbetten dönen 78 yaşındaki Ali Genç, evinde başından vurulmuş halde ölü bulundu. Ziyarete giden torunu E.P.’nin cansız bedenini bulduğu Ali Genç için olay yerine çağrılan sağlık ekiplerince yapılan muayenede hayatını kaybettiği belirlendi. Başına sert bir cisimle darbe aldığı tespit edilen Genç’in katil zanlısı için JASAT ekipleri çalışma başlattı.

Jandarma ayakkabılarından tespit etti

Genç’in evinde ölü bulunduğu olayda, katil zanlısını ayakkabıları ele verdi. Öldürdüğü adamın evinde kendi ayakkabılarını bırakıp başka ayakkabı giyen katil zanlısı Fikret C., Antalya’da yakalandı. Keşif için olay yerine getirilen katil zanlısı suçunu itiraf etti. Olayın failini yakalamak için çalışma başlatan jandarma suç araştırma timi (JASAT), dedektiflik örneği sergiledi. Katil zanlısı, saatlerce evin yakınında bekledikten sonra 1,5 kilometrelik orman yolunu kullandı. Akpınar köyüne ulaşan Fikret C. (28), köy çeşmesinde ellerini ve yüzünü yıkadı. Öldürdüğü adamın evinden aldığı kıyafetleri giyerek üzerini de değiştiren zanlı, otobüse binerek köyden ayrıldı. Evde olay yeri incelemesi yapan ekipler, evde yabancı birine ait ayakkabı buldu. Soruşturmayı derinleştiren ekipler, ayakkabıların sahibini bulmak için çalışma başlattı ve bu şekilde olay aydınlığa kavuşturuldu.

Kaynak ve Fotoğraf: İHA